Αντώνης Αντωνόπουλος: Ο διαβασμένος Πρόεδρος, η Άννα της υπερπροβολής και ο ανεκδιήγητος Κοντονής

0

Γνώριζε λεπτομέρειες αρκετών αθλητών και αθλητριών και όχι μόνο με όσα διαδραματίστηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Είχε διαλόγους μαζί τους, έκανε τις επισημάνσεις του, έλυσε τις απορίες του και δημόσια ξεκαθάρισε την διαρκή υποστήριξη του και το ενδιαφέρον του.

Ο πρώτος πολίτης της Χώρας, ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μια σεμνή και απέριττη τελετή υποδέχθηκε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες πλην της Άννας Κορακάκη .

Έδειχνε να το απολαμβάνει, συνομίλησε μαζί τους ξεχωριστά με τον κάθε ένα, ρώτησε τον Σπύρο Γιαννιώτη για την ένσταση στο τερματισμό του, άκουσε την μαμά Στεφανίδη να του περιγραφή τις δυσκολίες και το κόστος προετοιμασίας της Κατερίνας, θύμιζε στο κάθε ένα και κάθε μια κάτι από τον αγώνα τους. Ο πρόεδρος ήταν διαβασμένος και έκανε εντύπωση ότι είδε κάθε αγώνα Έλληνα αθλητή και αθλήτριας.

Φεύγοντας από αυτή την μία ακόμη εκδήλωση και επίσκεψη Ολυμπιονικών στον πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας, αθλητές και αθλήτριες είχαν διαφορετικά συναισθήματα.

Έφυγαν σχεδόν με την βεβαιότητα ότι κάτι θα αλλάξει στην καθημερινότητα τους. Ότι αν μη τι άλλο θα βελτιωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις προετοιμασίας τους. Δηλαδή τα αυτονόητα.

Αυτά που δεν είχε η Άννα Κορακάκη που προπονιόυαν στους τσίγκους όπως και άλλα παιδιά, ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα τα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Δημόσια δεσμεύτηκε ότι είναι χρέος της εκάστοτε πολιτείας να κάνει καλύτερη τη ζωή των μεγάλων αθλητών και κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της αθλητικής τους καριέρας.

Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που κατέχει το ύψιστο αξίωμα της χώρας, αυτού του επιπέδου να ξεχάσει να καλέσει την δις Ολυμπιονίκη της Σκοποβολής Άννα Κοράκάκη. Λες και… είχε προσωπικά μαζί της.

Και δεν μπορεί επίσημα να ενημερώνει ο υπεύθυνος τύπου της προεδρίας Κώστας Μελισσόπουλος ότι υπήρξε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πατέρα της Άννας, Τάσο Κορακάκη που ήταν διακοπές στη Σκιάθο, κατά την οποία συμφώνησαν στις 30 Αυγούστου που θα επιστρέψει από το Παρίσι να τους υποδεχτεί στο προεδρικό και να τους τιμήσει όπως έπραξε και με τους υπόλοιπους.

Και από την άλλη την επόμενη το πρωί, δηλαδή το πρωί της Πέμπτης πριν γίνει η εκδήλωση στο προεδρικό να κάνει δηλώσεις ο πατέρας Κορακάκης και να παίρνουν φωτιά τα social media!!!

Εδώ κάτι παίχτηκε.

Και δεν μπορεί να …ξέχασε ο πρόεδρος να καλέσει την Κορακακη, την στιγμή που όπως έπρεπε μίλησε με τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρο Κόυβελο που  ανέλαβε αυτός να ενημερώσει τους Ολυμπιονίκες.

Να ήμαστε σοβαροί επιτέλους .

Όσο για την Άννα της υπερβολής;

Θα σεβαστώ την πίκρα και τα παράπονα που θέλει να βγάλει η όποια έχει δίκια, αλλά όχι στο προκείμενο. Και καλά θα κάνει να μη το συντηρήσει άλλο. Κακό της κάνει.

Και ενώ έστω και για λίγη ώρα ξεχάστηκαν όλοι και έφεραν στη μνήμη τους  τις ένδοξες στιγμές του Ρίο για τα ελληνικά χρώματα, βγήκε την στιγμή να κάνει φτηνή πολιτική ο ανεκδιήγητος υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ενώπιον της Ολυμπιακής ομάδας και του προέδρου της Δημοκρατίας.

-Παρέλαβαν λέει τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε κατάσταση εγκατάλειψης. Κατέβαλαν λέει μεγάλη προσπάθεια για να διορθώσουν λάθη της τελευταίας 6ετίας. 

Δηλαδή ο Κοντονής διεπίστωσε ότι η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων προέκυψε την τελευταία 6ετία;

Το κλειστό της Παιανίας στο οποίο και αναφέρθηκε, την τελευταία 6ετία εγκαταλείφθηκε; Μήπως μπορεί αν πει στον ελληνικό λαό τι λαμογιές έγιναν εκεί όπως και αλλού;

Και εφ όσο θυμάται μόνο ότι έγινε την τελευταία 6ετία σύντομα θα του θυμίσουμε εμείς γεγονότα και καταστάσεις.

Για να δούμε ο… Δόν Κιχώτης του… ποδοσφαίρου τι θα κάνει ;

Θα πράξει τα νόμιμα η αυτοί που εξυπηρετούν την φτηνή πολιτική του έχουν και ιδιότυπη ασυλία;

Επιλεκτική μνήμη έχει ο  κ. Κοντονής.

Θυμάται αυτά που τον βολεύουν ακολουθώντας την κλασική πρακτική όλων των πολιτικάντηδων που εξυπηρετούν την παλιομοδίτικη και φτηνή πολίτικη του.

  • Μήπως γνωρίζει και θυμάται σε τι κατάσταση είναι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις
  • Σε τι κατάσταση είναι τα εθνικά στάδια της χώρας
  • Τα προπονητικά κέντρα, τα ο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ αλλά και άλλες εγκαταστάσεις που σκουριάζουν;
  • Να του θυμίσουμε ούτε έναν, ούτε δυο αλλά πολλούς αθλητές και αθλήτριες που προπονούνται με προβλήματα και πολλές δυσκολίες; 
  • Να του θυμίσουμε τους ελέγχους που έκανε μετοχοποιώντας επιλεκτικά ομοσπονδίες και πρόσωπα σε ένα φτηνό και παλιομοδίτικο  μοντέλο πολιτικού εκβιασμού; 
  • Να του θυμίσουμε που δεν τολμάει να περάσει ούτε απ έξω για να κάνει… ελέγχους; 
  • Οι επιτυχίες Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σαφώς και δεν αντανακλούν σε καμιά των περιπτώσεων στο χειρότερο δίδυμο αθλητικής ηγεσίας που πέρασε ποτέ από το Υφυπουργείο αθλητισμού και την Γενική γραμματεία αθλητισμού.
  • Τα παιδιά οι προπονητές και οι γονείς τους έκαναν θυσίες και αυτοί αξίζουν τα καλύτερα.

Προηγούμενα άρθρα

  1. Αντώνης Αντωνόπουλος: Η πίστη του Γιαννιώτη η εκτέλεση του Μάρα και το χαμόγελο της Κατερίνας
  2. Αντώνης Αντωνόπουλος: Τα δις του ελληνικού αθλητισμού το τσαντίρι της Άννας και η αξιοπρέπεια της μάνας.
  3. Αντώνης Αντωνόπουλος: Μόνο με πραξικόπημα η πληρωμένες εκλογές
  4. Αντώνης Αντωνόπουλος: Το κύπελλο της… κωλοτούμπας
  5. Αντώνης Αντωνόπουλος: Έναν Μήτρογλου στα καλά του και Αβραάμ-Μέλμπεργκ
  6. Αντώνης Αντωνόπουλος: Η αναγκαιότητα ριζικής ανασυγκρότησης της εθνικής ομάδας
  7. Αντώνης Αντωνόπουλος: Ποιος είναι ο επόμενος που έχει σειρά μετά τον ΟΦΗ;
  8. Αντώνης Αντωνόπουλος: Ψηφίστε για τον ΠΣΑΤ που μας αξίζει !
Share.

Comments are closed.