«Χάλκινοι» οι Μάντης – Καγιαλής, και πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα

0

Για πέμπτη φορά η ελληνική σημαία υψώθηκε στον ιστό στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι συνήθεις ύποπτοι στην κατάκτηση διακρίσεων, o Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής, ύστερα από μια συγκλονιστική μάχη – επίδειξη ναυτοσύνης, πήραν χθες το χάλκινο μετάλλιο στα 470 της ιστιοπλοΐας. Ηταν η πρώτη τους συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση και, όπως υποσχέθηκαν, η τρίτη θέση θα αποτελέσει μόνο την αρχή.

Με αντιπάλους αθλητές που είχαν γευθεί τη χαρά χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ηπειρωτικά πρωταθλήματα, ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής μπήκαν στο μολυσμένα νερά της Μαρίνα ντα Γκλόρια, έχοντας χαράξει από την πρώτη μέρα ρότα για μετάλλιο. Βασικά όπλα το πείσμα και η ναυτοσύνη. Ξεχώρισαν από τις πρώτες ιστιοδρομίες αλλά το χάλκινο μετάλλιο ήρθε ύστερα από πολλά εμπόδια και μία συγκλονιστική κούρσα μεταλλίων που θα μείνει στην ιστορία της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστιοδρομίας, το ελληνικό δίδυμο έδειξε τεράστια αποθέματα δύναμης και τεχνικών γνώσεων, σε μία από τις πιο δύσκολες ολυμπιακές κατηγορίες. Οι Κροάτες (Σ. Φαντέλα και Ιγκ. Μάρενιτς) προηγήθηκαν και άρχισε το «παιχνίδι» ανάμεσα στους Έλληνες και στους Αυστραλούς. Στη… ναυμαχία υπερίσχυσε στο «νήμα» το σκάφος του «χρυσού» ολυμπιονίκη του Λονδίνου Μ. Μπέλτσερ. Στην τροπαιοθήκη του Αυστραλού, επίσης, υπάρχουν έξι χρυσά και ένα χάλκινο από πρωταθλήματα κόσμου. Η μεγάλη κόντρα που υπήρχε κατά τη διάρκεια της κούρσας φαίνεται από το γεγονός ότι οι «χρυσοί» ολυμπιονίκες Κροάτες πλασαρίστηκαν 8οι, οι Αυστραλοί 9οι και οι Έλληνες 10οι. «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, όπου έπαιξε ρόλο η τακτική», δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής, ενώ ο Παναγιώτης Μάντης προτίμησε να δώσει υποσχέσεις για το μέλλον: «Τώρα έχουμε… ανοιχτούς λογαριασμούς με τους Αυστραλούς. Αυτή η διάκριση ήταν η αρχή».

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στους Μάντη – Καγιαλή -(ΕΡΤ1 18.8.2016)

Δηλώσεις από τους Χάλκινους Ολυμπιονίκες Μάντη-Καγιαλή-(ΕΡΤ1 18.8.2016)

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner