Έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας

0

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους σήμερα από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, όπως διευκρινίστηκε αργότερα, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στο Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, για την οποία οι αρχές αποδίδουν την ευθύνη στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Η επίθεση, από την οποία τραυματίστηκαν επίσης 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 5 αστυνομικοί, είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Ντιγιάρμπακιρ με το Μπατμάν, διευκρίνισε πριν από λίγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα φαίνεται το κτίριο της αστυνομίας να έχει γκρεμιστεί, ενώ κάποιοι κάτοικοι κοιτάζουν τον τεράστιο κρατήρα που δημιουργήθηκε στο έδαφος από την έκρηξη.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται πέντε ημέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ταυτοχρόνως στη νοτιοανατολική Τουρκία και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 8 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους πολιτών, για τις οποίες οι τουρκικές αρχές απέδωσαν την ευθύνη στο PKK.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner