Μουζάλας: Οι μετανάστες έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στα νησιά

0

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προχώρησε στην παραδοχή πως πλέον οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα ήρθαν για να μείνουν., ας έλεγε άλλα η κ. Τασία!

Τώρα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να  τους μοιράσει σε όλη την επικράτεια. Γι’ αυτό και θα ξεκινήσει η δημιουργία camp για τη φιλοξενία προσφύγων. Αυτό ήταν και το βασικό κομμάτι στην ατζέντα της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη έχει γίνει γνωστό από χθες πως στην Κρήτη, μετά την τουριστική περίοδο, θα μεταφερθούν και στους τέσσερις νομούς 2.000 πρόσφυγες.

Ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στον Βήμα FM, χαρακτήρισε «αναίδεια» να γίνεται λόγος για αύξηση ροών. Την ίδια ώρα, πάντως, τον διαψεύδει η πραγματικότητα, αφού σε επτά ημέρες, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, το πρωί, στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 645 μετανάστες και πρόσφυγες.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε πως ότι ο νέος σχεδιασμός που ολοκληρώνεται προβλέπει τη δημιουργία camp, μικρών πληθυσμών, ισομοιρασμένων σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Μουζάλας μίλησε για έναρξη μεταφοράς στην Αθήνα «ανθρώπων και οικογενειών, οι οποίοι εκπίπτουν από τη συμφωνία, δεν πρόκειται δηλαδή να επιστραφούν στη Τουρκία».

«Επίσης, θα επιστρέψουμε και θα θέσουμε υπό κράτηση αυτούς που συμμετέχουν σε βανδαλισμούς και στη μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται. Θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά», τόνισε. 

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά «δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό». «Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Στα νησιά αυτή η ισορροπία έχει χαθεί και προς τις δύο πλευρές», συμπλήρωσε.

Share.

Comments are closed.