Categories: Διεθνή

Ζωντανός ή νεκρός ο Σνόουντεν; «Όργιο φημών» στα κοινωνικά δίκτυα

Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα 64 χαρακτήρων του Έντουαρντ Σνοούντεν την Παρασκευή προκάλεσε «όργιο φημών» στα κοινωνικά δίκτυα ότι μπορεί να είναι νεκρός.

Σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες στο Twitter, το μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter ήταν αυτοματοποιημένο και θα δημοσιευόταν μόνο αν ο άνθρωπος που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις από την NSA δεν ήταν ζωντανός και σε σύνδεση με τον υπολογιστή του για να εμποδίσει τη δημοσίευση. Πριν από αυτό είχε προηγηθεί ένα ακόμη post που προκάλεσε ερωτηματικά: «Έχουμε συνεργαστεί; Έχουμε μιλήσει μετά το 2013; Επικοινωνήστε ξανά μαζί μου. Ήρθε η ώρα». Και τα δύο μηνύματα σβήστηκαν από το λογαριασμό του Σνόουντεν στο Twitter.

O Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο βραβευμένος δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη του Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ και στην οποία το πρώην στέλεχος της CIA φανέρωσε την ταυτότητά του και τα αίτια των αποκαλύψεων, δήλωσε ότι ο Σνόουντεν είναι καλά, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλα σενάρια υποστηρίζουν ότι το κρυπτογραφημένο μήνυμα είχε ως αποδέκτη συγκεκριμένα άτομα κι ότι προετοιμάζει το έδαφος για νέες αποκαλύψεις. Δεδομένο, όμως, είναι ότι ο Σνόουντεν, μετά τα επίμαχα tweets δεν έχει δώσει σημεία ζωής. 

O Σνόουντεν, μετά τις δημοσιοποιήσεις χιλιάδων απόρρητων εγγράφων για τις μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις από την NSA σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, το 2013, διαμένει στη Μόσχα.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κώστας Λύρος: Σοβαρευτείτε, κύριοι της δημοτικής αρχής και διοικήστε με σεβασμό στους Νομούς και το δημοτικό χρήμα!

Άμεση ήταν η απάντηση του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα…

5 ώρες ago

Μεσολόγγι – Σπύρος Διαμαντόπουλος: Ιδού ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της ακύρωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

 «Το παραμύθι του ασύστολου βιασμού της αλήθειας και της διαστρεβλωτικής προπαγάνδας έχει δράκο με ονοματεπώνυμο:…

5 ώρες ago

Η Ρωσία στηρίζει επίσημα στο β’ γύρο των γαλλικών εκλογών τη Λεπέν – «Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει κυρίαρχη εξωτερική πολιτική»

Η Ρωσία στηρίζει πλέον και επίσημα την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν (Marine Le Pen) στις γαλλικές…

12 ώρες ago

H Δημοτική Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» ζητά να δημιουργηθεί στο Χαλάνδρι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)

Χιλιοειπωμένη έκφραση που βρίσκεται στα χείλη όλων μας: «Το μέλλον είναι τα παιδιά μας». Δεν…

14 ώρες ago

Φίλιππος Σαχινίδης* στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ : Οι πολίτες είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται

Ομιλία Φίλιππου Σαχινίδη στην εκδήλωση του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) με θέμα: «Ελληνική Οικονομία…

17 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης*: Έχουμε μπροστά μας μια συλλογική, εξωστρεφή, δημοκρατική διαδικασία – Η παράταξη χρειάζεται την αυτοπεποίθηση της νίκης [Βίντεο]

«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ όμορφη, συλλογική, εξωστρεφή και δημοκρατική διαδικασία και όχι μια εσωκομματική…

20 ώρες ago