Μουζάλας στην Bild: Ανάγκη για Plan B στο προσφυγικό αν ακυρωθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

0

Την ανάγκη η ΕΕ να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός «Plan B» για το προσφυγικό, στο ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας Ευρώπης – Τουρκίας, επισημαίνει ο Γιάννης Μουζάλας στον απόηχο των απειλών του Ταγίπ Ερντογάν και του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε ένα Plan B» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως σχολιάζει η Bild, η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί πολύ για το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιάννης Μουζάλας υπογραμμίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να δεσμευθούν για την απορρόφηση μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να διανέμονται ισότιμα σε όλες τα κράτη-μέλη της ΕΕ, και όχι σε συγκεκριμένες χώρες» τονίζει.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε την Τρίτη την ΕΕ ότι δεν έχει εκταμιεύσει την οικονομική βοήθεια που είχε υποσχεθεί ούτε έχει απελευθερώσει τις θεωρήσεις για τα τουρκικά διαβατήρια.

Στο πλαίσιο αυτό, άφησε να εννοηθεί ότι η Άγκυρα θα αποχωρήσει από τη συμφωνία επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά εάν οι Βρυξέλλες «δεν τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους».

Διαβάστε το πλήρες άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild με τίτλο «Griechenland fordert «Plan B» nach türkischen Drohungen» στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.