Σε επαγρύπνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση λόγω των επιθέσεων της ΝΔ

0

Tο Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει οδηγία προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήνουν τίποτε αναπάντητο επειδή διακρίνει μία συντονισμένη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάσει τους τόνους της κριτικής της απέναντι στην κυβέρνηση.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι επειδή ο σχεδιασμός της ΝΔ «δεν βγαίνει» –όπως λένε χαρακτηριστικά- η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώκει να διογκώνει θέματα για να μπορεί να επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις, όπως λένε.

Γενικώς στο κυβερνητικό επιτελείο βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς εκτιμούν ότι η ΝΔ θα δημιουργεί τεχνητά θέματα αναζητώντας νέο αφήγημα. Στελέχη του Μαξίμου εκτιμούν ότι επειδή η ΝΔ διαπιστώνει πως δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά της για εκλογές ψάχνει να βρει σημεία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας πολλές φορές αθέμιτα μέσα. Πάντως στην κυβέρνηση επαναλαμβάνουν ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για να στηθούν κάλπες και επαναλαμβάνουν ότι στόχος αποτελεί η εξάντληση της τετραετίας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ωστόσο αν και επεσήμανε ότι δεν είναι κυβερνητική επιλογή μία εκλογική αναμέτρηση ανέφερε ότι όλα πιθανώς θα εξαρτηθούν από την πορεία ανάρρωσης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη χρονιά.

H προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία

Το Μαξίμου απάντησε χθες στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για διενέργεια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο την παιδεία πως η συζήτηση θα γίνει οπωσδήποτε μετά τον Δεκαπενταύγουστο και την επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου που κλείνει ούτως ή άλλως την ερχόμενη Παρασκευή. Πίσω από την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει όμως την συζήτηση βλέπει μία προσπάθεια της Συγγρού να βγάλει μπροστά τον πρόεδρό της και κυρίως να δημιουργήσει γεγονότα, κάτι που δεν έκανε τους τελευταίους μήνες –όπως σημειώνει– παρακολουθώντας απλώς τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Share.

Comments are closed.