ΣτΕ: Εκτός Δημοσίου δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που εκβίαζαν επιχειρηματίες

0

«Όχι» σε 2 επίορκους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίοι ενώ απολύθηκαν από το σώμα ζήτησαν να επανέλθουν, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν.

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο ομόφωνα, δεν επέτρεψε… επιστροφή, κρίνοντας ότι οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν δεν συνάδουν με το προφίλ του δημοσίου υπαλλήλου, πόσο δε μάλλον με την εικόνα ελεγκτή του ΣΔΟΕ!

Συγκεκριμένα, 3 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ το 2007 πήραν εντολή να διενεργήσουν ελέγχους σε Εύβοια και Σκύρο κυρίως σε επιχειρήσεις υγρών καυσίμων, κέντρων διασκέδασης, κ.λπ Στην πλειοψηφία των ελεγχομένων έβρισκαν… παρατυπίες και απειλούσαν με ιλιγγιώδη πρόστιμα, ανάλογα πάντα με τον τζίρο της επιχείρησης.

Σε ένα κέντρο διασκέδασης ωστόσο, εξανάγκασαν τον ιδιοκτήτη τους δώσει το ποσό των 1000 ευρώ, με τον τελευταίο να καταγγέλλει το περιστατικό στην Αστυνομία, για να αρχίσει στη συνέχεια να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης της ομάδας, βρίσκοντας στις τσέπες τους περισσότερα από 9.000 ευρώ.

Μετά την σύλληψή τους, υποστήριξαν ότι ο ένας επιχειρηματίας έριξε στο αυτοκίνητό τους 1200 ευρώ, και ότι δύο άλλοι έδωσαν από την …καρδιά τους 5.000 και 1.200 ευρώ έκαστος.

Οι ισχυρισμοί τους δεν έγιναν αποδεκτοί, με το πειθαρχικό συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών να τους απολύει από το σώμα, κηρύσσοντας τους ενόχους για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή υπαλληλική συμπεριφορά. Στη συνέχεια ακολούθησε το ΣτΕ, το οποίο επικύρωσε την απόφαση του Υπουργείου….

Share.

Comments are closed.