ΟΙΝΙΑΔΕΣ: Μια Αρχαία Ακαρνανική Πολιτεία – Η νέα έκδοση της Διεξόδου

0

Ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στο πλαίσιο των εκδοτικών του δραστηριοτήτων κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες ένα καινούργιο βιβλίο  – το 26ο – με το τίτλο «ΟΙΝΙΑΔΕΣ- Μια Αρχαία Ακαρνανική Πολιτεία».

Πρόκειται  για έναν  ενημερωτικό οδηγό  στην ελληνική, αγγλική, γερμανική και γαλλική γλώσσα που έγραψε  ο Κατοχιανός δάσκαλος, «εραστής και υπηρέτης» του αρχαιολογικού χώρου των Οινιαδών και του ομώνυμου Φεστιβάλ Γεώργιος Ν. Ρόμπολας.

Το άκρως κατατοπιστικό περιεχόμενο του βιβλίου  συνοδεύεται  από ογδόντα  έγχρωμες φωτογραφίες και σκίτσα και εκδόθηκε με την χορηγική συνδρομή του «Κορδόσειου Κοινωφελούς Ιδρύματος».

Η «Διέξοδος» επιθυμώντας  να συμβάλει περαιτέρω στην Παιδεία και τον Πολιτισμό της περιοχής αλλά και στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης διαθέτει το βιβλίο εντελώς δωρεάν σε ομάδες ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών μέσω του Ιστορικού  Μουσείου και της Πολιτιστικής της Βιβλιοθήκης, του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου, της Αρχαιολογικής Εταιρείας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και των σχολικών μονάδων ή εκδρομέων που επιθυμούν να οργανώσουν ομαδικές επισκέψεις στον χώρο.

Την επιμέλεια και συντονισμό  της εκδόσεως είχε ο Αλτάνιος Κλεισοβίτης,  τον γραφιστικό σχεδιασμό έκανε ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος ενώ η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε  στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις των Αδελφών  Ασημακόπουλοι.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner