Διεθνής Αμνηστία: Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού βιάστηκαν με κλομπ – Τι έχει να πει ο «αριστερός» κ. Κοτζιάς

0

Πριν από λίγες ώρες γράφαμε στο άρθρο μας με τίτλο «Ν. Κοτζιάς: Οι πραξικοπηματίες που σκότωσαν δεν δικαιούνται της αλληλεγγύη μας» ότι οι σημερινοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν ξεχάσει τι σημαίνουν ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί πρέπει να ξεφορτωθούν κακήν κακώς τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, μιας και έχει δεσμευτεί γι’ αυτό ο «αριστερός» πρωθυπουργός μας κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ερντογάν.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς δήλωνε «δεν μπορώ να δεχτώ την ύβρη του παραλληλισμού της μάχης όσων παλεύουν για τα δικαιώματά τους, εθνικά, κοινωνικά και δημοκρατικά, με πραξικοπηματίες που ήθελαν να καταργήσουν δικαιώματα της κοινωνίας, οι οποίοι βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο, τραυμάτισαν και σκότωσαν διαδηλωτές. Αυτοί κάθε άλλο παρά δικαιούνται της αλληλεγγύης μας».

Και να που έρχεται τώρα η  οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία – ελπίζω να τη θυμάστε εκεί στην Κουμουνδούρου – με ανακοίνωσή της να μας ενημερώσει σήμερα ότι  έχει συγκεντρώσει αξιόπιστα στοιχεία για περιπτώσεις βασανιστηρίων κατά κρατουμένων στα κέντρα κράτησης στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική αστυνομία στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κρατεί ανθρώπους σε επώδυνες στάσεις για χρονικές περιόδους που μπορεί να φτάσουν και στις 48 ώρες», αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει στέρηση τροφής και νερού, καθώς και φαρμάκων, εξύβριση και απειλές και στις σοβαρότερες περιπτώσεις ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και βιασμούς κατά των κρατουμένων.

«Οι πληροφορίες για ξυλοδαρμούς και βιασμούς κατά την κράτηση είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, ιδιαίτερα δεδομένου του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, δηλώνει ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη Τζον Νταλχούιζεν.

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι ορισμένοι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε δικηγόρο ούτε μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις κατηγορίες που τους αφορούν.

Αξιωματικοί του στρατού έχουν έχουν βιαστεί με κλομπς

Δύο δικηγόροι της Άγκυρας έχουν καταγγείλει στη Διεθνή Αμνηστία ότι αξιωματικοί του στρατού έχουν «βιαστεί με κλομπς» από την αστυνομία.

Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων να επισκεφθεί «επειγόντως» την Τουρκία για «να εποπτεύσει τις συνθήκες κράτησης».

Οι καταγγελίες της οργάνωσης διαψεύσθηκαν από ανώτατο τούρκο αξιωματούχο. «Η ιδέα σύμφωνα με την οποία η Τουρκία, χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν σέβεται τον νόμο είναι παράλογη(…)», είπε.

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς και ενθαρρύνουμε τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να δώσουν αντικειμενικές αναφορές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Τελειώνοντας να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά αυτό που έχουμε ξαναγράψει: «Η εξωτερική πολιτική, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται υπεύθυνα και σοβαρά, για να μην έχουμε προβλήματα όπως είχαμε στο παρελθόν.»

Για του λόγου το αληθές διαβάστε το πρωτότυπο της ανακοίνωσης της Διεθνούς αμνηστίας με τίτλο «Turkey: Independent monitors must be allowed to access detainees amid torture allegations» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner