Δεν την αποκλείει συνολικά η ΔΟΕ τη Ρωσία από τους Ολυμπιακούς του Ρίο

0

Η κρίσιμη απόφαση της ΔΟΕ ελήφθη και απ’ ό,τι φαίνεται είναι ευνοϊκή για την Ρωσία. Σύμφωνα με το BBC, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα αποκλείσει συνολικά τη Ρωσία από τους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, αν και δεν υπάρχει ανατροπή της απόφασης για τον στίβο.

Σύμφωνα με το BBC, η ΔΟΕ παραπέμπει το θέμα στις παγκόσμιες ομοσπονδίες κάθε αθλήματος για να αποφασίσουν αυτές αν θα επιτρέψουν την συμμετοχή Ρώσων αθλητών στα δικά τους σπορ, εφόσον κρίνουν ότι δεν υπάρχουν μαζικά κρούσματα ντόπινγκ. Υπενθυμίζεται ότι η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου έχει αποκλείσει στην Ρωσία, μια απόφαση που έγινε τελεσίδικη στο CAS.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ΔΟΕ έπαιξε ο Γερμανός πρόεδρος των “Αθάνατων” Τόμας Μπαχ, ο οποίος εξ’ αρχής κράτησε μια πιο συμβιβαστική στάση, αφού ο Πούτιν είχε απειλήσει την περασμένη εβδομάδα ότι ως αντίποινα ενός συνολικού αποκλεισμού θα βρει σύμμαχες χώρες για να διασπάσει το ολυμπιακό κίνημα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του BBC με τίτλο «Rio Olympics 2016: Russia not given blanket Games ban by IOC» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner