Categories: Διεθνή

Μακελειό στο Μόναχο: Έλληνας νεκρός – Παγίδα μέσω Facebook από το δράστη;

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Μόναχο που στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους στο εμπορικό κέντρο Olympia το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Αστυνομία στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ανάμεσα στα θύματα του μακελάρη είναι 3 γυναίκες. Επίσης με εξαίρεση μια γυναίκα που είναι 45 ετών όλα τα υπόλοιπα θύματα είναι το πολύ έως 20 ετών. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, δέκα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία από τη συνέντευξη Τύπου των αρχών του Μονάχου. Σύμφωνα με τις αναφορές επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν βιβλία που έχουν να κάνουν με μαζικές επιθέσεις δολοφονίας σαν αυτήν που διέπραξε.

Το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε ήταν ένα πιστόλι τύπου «Γκλοκ», με το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αφού δεν βρέθηκαν στο σώμα του άλλα τραύματα, παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί πυρά αστυνομικών. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία.

Από την έρευνα επίσης προέκυψε πως δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές οργανώσεις, πολύ δε περισσότερο με τον ISIS.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ανάρτησης ψεύτικης διαφήμισης στο facebook, στην οποία αναφερόταν η διανομή δωρεάν φαγητού στο κατάστημα McDonald’s όπου ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της αστυνομίας Μονάχου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο επικεφαλής της Hubertus Andrae επιβεβαίωσε την είδηση πως διερευνούν μια σελίδα στο Facebook η οποία και προσέφερε δωρεάν φαγητό στο κατάστημα fast food, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που ο 18χρονος ξεκίνησε το μπαράζ πυροβολισμών.

Και Έλληνας μεταξύ των θυμάτων του Μονάχου!

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπάρχει και Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «Olympia» του Μονάχου.

Την είδηση πως ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας Έλληνας, κάτοικος Μονάχου, επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Αλλάζει το όριο ταχύτητας στην Αθήνα: Νέος ΚΟΚ για γειτονιές και τα σχολεία

Σε ισχύ θα είναι, από το φθινόπωρο και μετά, ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας, το…

3 ώρες ago

Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου: Έλαβε το βραβείο ΕΜΥΑ 2024 στην Πορτογαλία – Είναι το τρίτο ελληνικό μουσείο με αυτή τη διάκριση

Καθώς οι τομείς των μουσείων σε ολόκληρη την Ευρώπη διευρύνονται  και η σημασία του πολιτισμού…

21 ώρες ago

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων  διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά της Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δικαστήριο του Βόλου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως δικηγόρου σε…

21 ώρες ago

Οι «υπόγειες διαδρομές» του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Νέες αποκαλύψεις του Guardian

Μπορεί θεωρητικά η εμπλοκή του Ρομάν Αμπράμοβιτς με το ποδόσφαιρο να σταμάτησε πριν από περίπου 2…

1 ημέρα ago

Xάρης Δούκας: Να αφυπνίσουμε την Ευρώπη

Το Μεγάλο Σάββατο, είχα την τύχη να συμμετάσχω στο Παρίσι σε μια συνάντηση δημάρχων σημαντικών…

1 ημέρα ago