Πόλεμος Mega κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

0

Κλίμα εμπολέμου στη μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες δημιουργούν οι μέτοχοι του MEGA μετά το κόψιμο του καναλιού από την τελική φάση του διαγωνισμού.

«To MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του, σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το «Μεγάλο Κανάλι» μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να τεθεί εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας, για την διεκδίκηση των πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών.

Υπογραμμίζοντας ότι ο αποκλεισμός του MEGA οφείλεται σε λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα, οι υπεύθυνοι του καναλιού αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς για τα πρόσωπα που διεξήγαγαν τους σχετικούς ελέγχους και προαναγγέλει σαφώς ότι θα υποβάλει ένσταση για την ακύρωση του αποκλεισμού του.

Προσθέτουν μάλιστα ότι είναι το μοναδικό επιχειρηματικό σχήμα που είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο, με πλήρως διασφαλισμένο δανεισμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ είναι η εξής:
«Μετά από 27 χρόνια κυρίαρχης παρουσίας και πολυσχιδούς προσφοράς η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ κρίθηκε από καινοφανή όργανα “στάσιμη”. Λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα άραγε;
H ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, η μόνη πολυμετοχική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 τηλεοπτική εταιρεία, διαθέτει τη διαυγέστερη μετοχική σύνθεση, με ημεδαπούς και θεσμικούς αλλοδαπούς επενδυτές, την πλέον διαφανή προέλευση οικονομικών μέσων και τον μικρότερο σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της και μάλιστα τον πλέον εξασφαλισμένο για τις τράπεζες δανεισμό μεταξύ όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
Έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1989, που λειτουργεί νόμιμα βάσει αδείας, έως σήμερα φόρους και τέλη πλέον του 1.300.000.000 ευρώ, απασχολεί δε συνεχώς προσωπικό πλέον των 500 ατόμων έχοντας καταβάλει αμοιβές ύψους 450.000.000 ευρώ.
Ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την αποδέσμευση σημαντικών χρηματικών ποσών, που θα επιτρέψει την τακτοποίηση υποχρεώσεών της.
Το MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του, πάντα εντός των πλαισίων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, σε πείσμα των καταστάσεωνκαι των καιρών
».

Tα κενά στον φάκελο του MEGA

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν στον φάκελο με την υποψηφιοτητα του MEGA τουλάχιστον 25 προβληματικά σημεία, ελλείψεις και γκρίζες ζώνες.

Μεταξύ αυτών, και πέραν της απουσίας της τραπεζικής ενημερότητας, δεν υπήρχαν οι οικονομικές καταστάσεις της τελευταίας χρήσης, δεν αναφερόταν ρητά ο τρόπος καταβολής των – υπεσχημένων – αυξήσεων κεφαλαίου, δεν υπήρχε πιστοποιητικό ΓΕΜΗ, ενώ διαπιστώθηκαν κενά και στα στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα των στελεχών και μετόχων της εταιρίας.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner