Ο Ερντογάν ετοιμάζει θανατική ποινή για τους πραξικοπηματίες

0

Την εσχάτη των ποινών για εκείνους που επιχείρησαν να τον απομακρύνουν από την εξουσία μοιάζει να θέλει να εφαρμόσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θανατική ποινή», «θανατική ποινή», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του Ερντογάν για ν’ απαντήσει εκείνος πως η κυβέρνηση δεν μπορεί ν’ αγνοήσει αυτό το αίτημα και ότι πολύ γρήγορα θα συζητήσει το θέμα με την αντιπολίτευση.

Με αυτό τον τρόπο ο Τούρκος Πρόεδρος δύο ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα του έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του σχετικά με την επαναφορά της φανατικής ποινής.

Η διαπόμπευση των πραξικοπηματιών στρατηγών

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιοποιούν συνεχώς εικόνες και βίντεο διαπόμπευσης των συλληφθέντων πρωτεργατών του πραξικοπήματος. Οι Αρχές προχωρούν στον εξευτελισμό των άλλοτε κραταιών στρατιωτικών. Μεταξύ των χτυπημένων, εξουθενωμένων και χωρίς ισχύ στρατηγών φιγουράρουν πρόσωπα όπως αυτό του Ακίν Οζτούρκ, πρώην αρχηγού της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος φέρεται ως επικεφαλής των στασιαστών.

Το κεφάλι του Γκιουλέν επί πίνακι

Η τουρκική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος Ερντογάν, δείχνουν ξεκάθαρα προς την Πενσυλβάνια και τον Φετουλάχ Γκιουλέν, όταν αναφέρονται στους ενορχηστρωτές του πραξικοπήματος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τις ΗΠΑ να παραδώσουν στην Άγκυρα τον άλλοτε πνευματικό του καθοδηγητή και νυν ορκισμένο εχθρό του και τόνισε ότι θα «εξουδετερώσει το μικρόβιο» που βρίσκεται στο Κράτος, δηλαδή τους οπαδούς του Γκιουλέν οι οποίοι κατέχουν αξιώματα στο Δημόσιο, τον στρατό και την αστυνομία.

Ο ίδιος ο Γκιουλέν όμως σήκωσε το «γάντι» που πέταξε ο Ερντογάν και δήλωσε πως δεν πρόκειται να αντιταχθεί σε ενδεχόμενη έκδοσή του από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, δείχνοντας έτοιμος να αντιμετωπίσει την οργή του «Σουλτάνου»

Ξηλώνουν τους πάντες σε στρατό και δικαιοσύνη

Περισσότεροι από 6.000 Τούρκοι έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της συμμετοχής στο πραξικόπημα ή της συνεργασίας με τους στρατηγούς που το οργάνωσαν.

Μεταξύ αυτών φιγουράρουν ονόματα στρατηγών, αλλά και του διοικητή της βάσης του Ιντσιρλίκ, στρατηγού Βαν, απ’ όπου επιχειρούν τα συμμαχικά αεροσκάφη κατά του ISIS και η συνέχιση της λειτουργίας της «καίει» τους Αμερικανούς.

Το «μαχαίρι» έφτασε και στη Δικαιοσύνη όπου από χθες έχουν πέσει στα χέρια των Αρχών δεκάδες δικαστές μεταξύ αυτών και μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας.

Φοβούνται νέο πραξικόπημα

Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα μιας και σε όλη την Τουρκία, ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη, λέγεται πως υπάρχουν θύλακες πραξικοπηματιών.

Το απόγευμα της Κυριακής μια τέτοια ομάδα εντοπίστηκε σε αεροπορική βάση της Konya και εξουδετερώθηκε λίγο αργότερα μετά από ανταλλαγή πυρών. Αυτοί οι θύλακες είναι που κάνουν τον Ερντογάν να καλεί το λαό να παραμείνει για τις επόμενες μέρες στις πλατείες και τους δρόμους, φοβούμενος νέα απόπειρα.

Share.

Comments are closed.