Ήχοι και χρώματα της «καλλιεργημένης γης» από την underground youth orchestra στο Θέατρο Ρεματιάς

0

Mε συνοδοιπόρους την Έλλη Πασπαλά και τους νέους τραγουδιστές Κωνσταντίνα Κορδούλη, Δήμητρα Σελεμίδου και Απόστολο Κίτσο, η Underground Youth Orchestra βρίσκει τον επόμενο σταθμό του καλοκαιρινού της ταξιδιού στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Η 40μελής ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια από τη λατινοαμερικανική γη αλλά και τις επιδράσεις τους στη μουσική άλλων χωρών. Η παράσταση TIERRA ARRADA (=καλλιεργημένη γη) είναι ένα μαγικό ταξίδι και μια βαθιά αναζήτηση στη φλογερή ψυχή της νοτιοαμερικάνικης γης αλλά και κάθε γης που γίνεται πατρίδα όταν καλλιεργείται.

Η συμφωνική ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra με την Έλλη Πασπαλά υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, ερμηνεύει έργα των: H.Villa-Lobos, E. Gismodi, L. Bonfa, A.Piazzolla, J. Morel, A. Youpanki, Α.Ramirez, Inti-Illimani, C. Gardel, Zequinha de Abreu καθώς και παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα τραγούδια.

Η Underground Υouth Orchestra (UYO) ιδρύθηκε το 2010. Δημιουργήθηκε από ένα σύνολο παιδιών που επιθυµούσαν να κάνουν µουσική µαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο,  εξ ου και το όνοµα της ορχήστρας («underground» σημαίνει στα αγγλικά «υπόγειο»). Τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες της είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η µουσική οµάδα κατάφερε να διακριθεί, να συµµετάσχει σε φεστιβάλ και να πραγµατοποιήσει συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόµουσων. Το σχήµα αποτελείται σήµερα από 45 σπουδαστές ηλικίας 10 – 24 ετών και συµπληρώνεται από επαγγελµατίες µουσικούς (Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, Φρανκ Σεστάνι, Αντονέλα Σέφα, Όσβαλντ Αµιράλις). Καλλιτεχνικός διευθυντής και µαέστρος του συνόλου αλλά και ενορχηστρωτής είναι ο Κώστας Ηλιάδης.

Μέχρι σήμερα η UYO έχει δώσει 40 συναυλίες στην Αθήνα και σε πόλεις της Ελλάδας. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd µε ζωντανές ηχογραφήσεις της. Το ρεπερτόριό της έχει αφετηρία την κλασική µουσική, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσµα της σύγχρονης δημιουργίας ενώ τα προγράμματά της συχνά έχουν θεματικό χαρακτήρα (Λατινική Αμερική, Νότια Ευρώπη, συμφωνικά έργα ελλήνων συνθετών, μουσική για τον κινηματογράφο, θρησκευτική μουσική για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα). Εδώ και ένα χρόνο, η Ορχήστρα έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραµµα, κύριος στόχος του οποίου είναι να φέρει σε επαφή το παιδικό και νεανικό κοινό µε τον µαγικό κόσµο της ορχήστρας.

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη. 

Share.

Comments are closed.