Αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του πρώτου νεκροταφείου των Φιλισταίων

0

Τριάντα χρόνια μετά την απόφαση του Λέον Λεβί, επενδυτή, οικονομολόγου και φιλανθρώπου να ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή Ασκελόν και τρία μετά την αρχαιολογική ανασκαφή που ξεκίνησε στο σημείο το 2013, αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν την Κυριακή την ανακάλυψη του πρώτου νεκροταφείου των Φιλισταίων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκ των επικεφαλής της έρευνας, την οποία υποστηρίζει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Ντάνιελ Μάστερ, «μετά από πολλές δεκαετίες μελέτης της ιστορίας των Φιλισταίων, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματική τους εικόνα, κάτι που είναι συγκλονιστικό. Είμαστε πλέον ένα βήμα μακριά από την αποκτυπτογράφηση των μυστικών του σπουδαίου αυτού λαού».

Στο νεκροταφείο των Φιλισταίων βρέθηκαν περισσότεροι από 200 σκελετοί χωρίς μάλιστα να έχει ανοιχτεί ακόμα μεγάλος αριθμός θαλάμων. Οι Φιλισταίοι ήταν εχθρός των Ισραηλινών και μάλιστα ήταν και αυτοί που τους εκδίωξαν από τον χώρο τους. Ο γνωστότερος Φιλισταίος ήταν ο Γολιάθ, ο οποίος νικήθηκε από τον Δαυίδ.

Το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στις επίσημες ανακοινώσεις για την προέλευση των Φιλισταίων, καθώς πολλοί είναι αυτοί που τους συνδέουν με τους Αρχαίους Κρήτες.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο από το http://news.harvard.edu/gazette με τίτλο «Unearthed bones bring Philistines to life» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.