Ο γιός του Οσάμα Μπιν Λάντεν υπόσχεται εκδίκηση από τις ΗΠΑ

0

Ο γιός του Οσάμα Μπιν Λάντεν απειλεί με νέο ηχογραφημένο ηχητικό τις ΗΠΑ, ότι θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του.

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν υπόσχεται, όπως μεταδίδει το Reuters, να συνεχίσει τον πόλεμο κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και όλων των συμμάχων τους. Το επίμαχο ηχητικό διάρκειας 21 λεπτών, έχει τίτλο «Είμαστε όλοι Οσάμα». Σε αυτό ο γιός του νεκρού ηγέτη της Αλ Κάιντα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θα συνεχίσουμε να σας χτυπάμε και να σας βάζουμε στο στόχαστρό μας στη χώρα σας και στο εξωτερικό ως απάντηση για την καταπίεση σε βάρος των λαών σε Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ, Υεμένη, Σομαλία και στα υπόλοιπα μουσουλμανικά κράτη που δεν επέζησαν της καταπίεσής σας.»

«Το ισλαμικό έθνος θα πρέπει να επικεντρωθεί στον τζιχάντ στην Συρία και στην ένωση των μουτζαχεντίν εκεί κάτω» ακούγεται να λέει ο Χάμζα μπιν Λάντεν

«Είθε ο Αλάχ να δείξει έλεος. Δεν είναι εκδίκηση για τον Οσάμα σαν άνθρωπο, αλλά για όλους αυτούς σαν κι αυτόν που υπερασπίζονται το ισλάμ» λέει κλείνοντας.

Ο Χαμζά, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη δεκαετίας της ζωής του, εκτιμάται ότι ήταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και πέρασε χρόνο μαζί του και στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο γιος του Μπιν Λάντεν με τη νεανική φωνή του προσπαθεί να κερδίσει νέους υποστηρικτές για την Αλ Κάιντα μετά την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους.

Share.

Comments are closed.