Ξεκίνησε στο Χόγκ Κόγκ η 57η Διεθνής Ολυμπιάδα μαθηματικών

0

Με τη συμμετοχή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) της χώρας μας, πραγματοποιείται στο Χόγκ Κόγκ η 57η μαθηματική ολυμπιάδα νέων, από τις 5 έως τις 16 Ιουλίου.

Η μαθηματική ολυμπιάδα ΙΜΟ 2016, διοργανώνεται από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ – International Mathematical Olympiad και στη φετινή διαγωνιστική συνάντηση, παίρνουν μέρος 117 χώρες με τις αντίστοιχες μαθηματικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, Ελλάδα και περισσότεροι από 600 μαθητές από όλο τον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία της χώρας μας, που βρίσκεται στην 37η θέση της παρουσίασης, είναι οκταμελής και αποτελείται από τους μαθητές:

α/α επίθετο όνομα
1 Τσιάμη Ραφαήλ
2 Γαβριλόπουλο Γιώργο
3 Γεωργιάδη Βασίλη
4 Μισιάκο Παναγιώτη
5 Μελά Δημήτρη Χρυσοβαλάντη
6 Διγαλάκη Κορίνα

με επικεφαλής από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας – ΕΜΕ τους καθηγητές Ανάργυρο Φελλούρη και Ευάγγελο Ζώτο.

Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση της ΙΜΟ 2016, έχει το πανεπιστήμιο του Χόγκ Κόγκ, επιστημών και τεχνολογίας, το οποίο είχε πραγματοποιήσει τη διοργάνωση και το 1994.

Οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν, το 2017 στο Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας, το 2018 στη Ρουμανία, και το 2019 στη Αγγλία. Η περυσινή διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί στην Ταϋλάνδη.

Θεωρούμε βέβαιο ότι και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα μας θα μας κάνει περήφανους.

Καλή επιτυχία παιδιά και να ξέρετε ότι η σκέψη μας είναι μαζί σας!

Share.

Comments are closed.