Γκρίνια από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την περικοπή του ΕΚΑΣ

0

Αντιμέτωπος με τη γκρίνια και τα παράπονα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρήθηκαν για την περικοπή του ΕΚΑΣ, παρότι την είχαν στηρίξει με την ψήφο τους, βρέθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος απέφυγε επιμελώς να απαντήσει εάν θα υλοποιηθεί η εξαγγελία Τσίπρα για την ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Είναι άδικη η περικοπή του ΕΚΑΣ και πρέπει να αντικατασταθεί διότι το λάμβαναν χαμηλοσυνταξιούχοι», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης, ενώ και ο Γιώργος Παπαηλιού, επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για πλήγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Από την πλευρά του ο συνάδελφός τους Χρήστος Σιμορέληςσχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας τη δέσμευση της κυβέρνησης για αποκατάσταση των αδικιών τα επόμενα χρόνια, λέγοντας «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι το 2018, άμεσα πρέπει να επανορθώσουμε».

Ο υφυπουργός Εργασίας σε μια προσπάθεια να απαντήσει στα φίλια πυρά που δέχθηκε, επέμεινε ότι το ΕΚΑΣ είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος και πρόσθεσε πως πρόκειται για επίδομα και όχι για σύνταξη. Ανέφερε ακόμη, ότι από τον Σεπτέμβριο θα γίνει ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων, με βάση τους νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης (0,45%), ενώ θα τηρηθεί απαρεγκλήτως, το όριο των 1.300 ευρώ που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Προανήγγειλε ακόμη, την έκδοση της προσωρινής σύνταξης σε 2 μήνες, εκφράζοντας την πεποίθηση, πως όταν ολοκληρωθεί το νέο σύστημα υπολογισμού, η κύρια σύνταξη θα εκδίδεται στο σύνολό της σε ένα μήνα.

Ένταση επικράτησε όταν ο Τάσος Πετρόπουλος με αφορμή την κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν στην απλή αναλογική και να «ενώσουν το λαό», προκαλώντας την αντίδραση του Χρήστου Κατσώτη από το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση λέει ψέματα, διότι δεν πρόκειται για απλή αναλογική» είπε και πρόσθεσε ότι «παίζει την αξιοπιστία της κορώνα γράμματα».

Share.

Comments are closed.