ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΥΣΠΕ: Αντί να απολογηθεί, προκαλεί ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ

0

Με επιστολή τους οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Α/βαθμιας Δημήτρης Μπράτης & Βασίλης Παληγιάννης, απαντούν στην επιστολή απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ Γκάρτζιος Γεώργιος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Βοιωτίας, δικαιολογώντας γιατί δεν παραχώρησε το ηλεκτρονικό αρχείο με τους πίνακες των υπηρεσιακών μεταβολών στους αιρετούς.

Διαβάστε την απάντηση των δύο αιρετών

«Αντί να απολογηθεί, προκαλεί ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ. Απίστευτο θράσος!!!
Αντί να απολογηθεί για τις λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια στην Π.Ε., ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ με την επιστολή-απάντησή του στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ προκαλεί τη νοημοσύνη των 80.000 εκπαιδευτικών της Π.Ε. Κατανοούμε την απώλεια της ψυχραιμίας του, αφού με την εισήγησή του και την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΚΥΣΠΕ χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα μείνουν μακριά από τις οικογένειές τους.
Με μια διαδικασία-εξπρές, μέσα σε δυο λεπτά, αποδέχθηκε τις προτάσεις των Περιφερειακών Δ/ντών και καμία σημασία δεν έδωσε ούτε στις εκτιμήσεις των ΠΥΣΠΕ, ούτε καν στην ηλεκτρονική καταγραφή των κενών από το σύστημα του υπουργείου. Έτσι π.χ. στους δασκάλους αποδέχθηκε τα 980 κενά των Περιφερειακών κι όχι τα 2.750 που κατέγραψε το σύστημα. Στην δε Δ/νση Πειραιά, της οποίας ο ίδιος προΐσταται, το σύστημα καταγραφής του υπουργείου έδινε για την Α΄ Πειραιά 171 κενά δασκάλων ενώ ο περιφερειακός 10 πλεονάσματα ! και για την Β΄ Πειραιά 68 κενά ενώ ο περιφερειακός 18, κι όμως αυτός αποδέχθηκε κενά του Περιφερειακού. Για την εκτίμηση του ΠΥΣΠΕ Πειραιά, του οποίου ο ίδιος είναι πρόεδρος καμία αναφορά δεν έκανε. Το αποτέλεσμα των ενεργειών του αυτών ήταν ολέθριο για τους συναδέλφους. 8,78% το ποσοστό των μεταθέσεων. Το ιστορικά χαμηλότερο στην ιστορία της Π.Ε.
Αλήθεια, τον Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ, τον δεσμεύουν ΤΩΡΑ οι ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου τις οποίες στο παρελθόν με σθένος υποστήριζε ή είναι, πλέον, «εντολοδόχος» των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας; Αν ήταν να υιοθετηθούν τα κενά των Περιφερειακών, και μάλιστα χωρίς ουσιαστική συζήτηση, προς τι οι συνεδριάσεις των ΠΥΣΠΕ και του ΚΥΣΠΕ; Αυτή είναι η νομιμότητα, κατά τον πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ;
Αντί λοιπόν να « απολογηθεί» γι΄ αυτές τις ενέργειές του και τη σκληρή πραγματικότητα που επιφύλαξε σε χιλιάδες συναδέλφους, έχει το θράσος να μιλάει για « φαυλότητα» και « συνδικαλιστικούς εκβιασμούς» . Προφανώς μόνος αυτός από τους 80.000 εκπαιδευτικούς της Π.Ε. αντιλαμβάνεται τη διαφάνεια και την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων ως φαυλότητα. Το γεγονός ότι εδώ και 5 χρόνια, αμέσως μετά τη λήξη του Συμβουλίου οι εκπαιδευτικοί μάθαιναν τα αποτελέσματα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων την ίδια στιγμή σε όλη τη χώρα, χωρίς διαμεσολαβητές, αποτελεί κατάκτηση του κλάδου, υποχρέωση των αιρετών και αυτονόητο δικαίωμα των συναδέλφων.
Φαυλότητα αποτελεί η πρακτική της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας να κρατεί επί μέρες ανυπόγραφες τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις ενώ ταυτόχρονα σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι να « ενημερώνουν» όλο αυτό το διάστημα τηλεφωνικά τους συναδέλφους. Τα γνωστά « κατόπιν ενεργειών μου» . Αυτή τη φαυλότητα τσάκισε η άμεση ανάρτηση των αποφάσεων.
Ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Π.Ε. στο ΚΥΣΠΕ, σταθερά και αταλάντευτα εφαρμόζαμε και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη νομιμότητα, με διαφάνεια, προς όφελος όλων των συναδέλφων μας. Άλλοι για χρόνια ως συνδικαλιστές ήταν οπαδοί της ανυπακοής και της καταγγελίας ενώ τώρα είναι απλώς εντολοδόχοι και αυτοί που υλοποιούν τΙς αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που και τη νομιμότητα δεν τηρούν ( π.χ. αποφάσεις ΠΥΣΠΕ και ηλεκτρονική καταγραφή που δεν λήφθηκαν υπόψη) και απέναντι στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων είναι.
Τέλος, παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων όλους όσοι μέχρι χθες παρουσιαζόταν ως « επαναστάτες» και σήμερα είναι οι πιο πιστοί εκτελεστές των κυβερνητικών εντολών.
Δημήτρης Μπράτης       Παληγιάννης Βασίλης
»

Η Απάντηση του Προέδρου ΚΥΣΠΕ στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ για τις καταγγελίες τους σχετικά με τις μεταθέσεις

Παρακάτω δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή απάντηση του Προέδρου του ΚΥΣΠΕ σε όσα του καταμαρτηρούσαν οι δύο αιρετοί, όπως δημοσιεύαμε χθες, ΕΔΩ

«Παρότι δε συνηθίζεται ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ να απαντά μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, αναγκάζεται να προβεί σε δημόσια δήλωση, μετά την καταγγελία των αιρετών κ.κ. Μπράτη και Παληγιάννη στα εν λόγω μέσα, για την αποκατάσταση της αλήθειας και για τη διαφύλαξη του κύρους του Συμβουλίου.
Σχετικά με την καταγγελία των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, ότι « ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ αρνήθηκε να χορηγήσει το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών…. στο πλαίσιο της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων…» , επισημαίνουμε τα εξής:
Η διαφάνεια και η άμεση ενημέρωση, ως κεντρικό επιχείρημα της καταγγελίας, καταρρίπτεται από το γεγονός ότι, η Υ.Α. που ακολουθεί κατά νόμο την απόφαση/πρόταση του ΚΥΣΠΕ για τις μεταθέσεις, εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου (4/7/2016) και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του κ. Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ο Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ δεν κατείχε και συνεπώς δεν μπορούσε να παραδώσει σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο των μεταθέσεων. Αντιθέτως, οι αιρετοί που κατείχαν σε έντυπη μορφή τον πίνακα μεταθέσεων και πριν υπογραφούν τα πρακτικά και η Υ.Α. από τον κ. Υπουργό έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να τον δημοσιεύσουν.
Στην « απαίτηση» των αιρετών να δοθεί εντολή από τον Πρόεδρο του ΚΥΣΠΕ στη Δ/νση Προσωπικού, ώστε να παραδοθεί σε ηλεκτρονική μορφή το αρχείο των μεταθέσεων, η απάντηση ήταν ότι αφενός ο Πρόεδρος δεν δίνει « εντολές» σε υπηρεσίες του Υπουργείου, αφετέρου ότι « δεν έχει εντολή να ζητήσει το ηλεκτρονικό αρχείο από τη Δ/νση Προσωπικού» .
Η επίκληση των « συνηθειών» ενός φαύλου παρελθόντος δε νομιμοποιούν κανέναν αιρετό να διεκδικεί ηλεκτρονικά αρχεία « εθιμικώ δικαίω» . Η δημοσιοποίηση των μεταθέσεων από τους αιρετούς, πριν υπογραφούν από τον αρμόδιο Υπουργό, είναι μία πρακτική που στερείται νομιμότητας, καμιά φορά και εγκυρότητας.
Το ΚΥΣΠΕ και ο Πρόεδρός του εφαρμόζουν με απόλυτο σεβασμό τις αρχές της νομιμότητας, της δημοσιότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και δεν υποκύπτουν σε « συνδικαλιστικούς εκβιασμούς» .
Η στοχοποίηση προσώπων δεν προάγει ούτε το συνδικαλισμό ούτε το δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο.
Αθήνα 5-7- 2016
Ο πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ
»

Share.

Comments are closed.