Ανακοίνωση –καταγγελία των αιρετών εκπροσώπων στο ΚΥΣΠΕ

0

Σε ανακοίνωση καταγγελία προχώρησαν οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Α/βαθμιας (δάσκαλοι-νηπιαγωγοί κλπ) Δημήτρης Μπράτης και Βασίλης Παληγιάννης, μετά την άρνηση του Προέδρου του ΚΥΣΠΕ Γκάρτζιου Γεώργιου, Διευθυντή της Διεύθυνσης Π.Ε. Βοιωτίας να τους παραχωρήσει το ηλεκτρονικό αρχείο με τους πίνακες των υπηρεσιακών μεταβολών κάτι που γινόταν ανελλιπώς  μέχρι τώρα την τελευταία πενταετίας και είχε ως στόχο να μην γίνονται «ματσαραγκιές».

Δυστυχώς, πολύ φοβόμαστε ότι γυρίζουμε πίσω σε εποχές που είχαμε ξεχάσει και υπηρετούσαν την λογική «κατόπιν ενεργειών μου…». Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αιρετών
 «Συνάδελφοι,
Ως αιρετοί εκπρόσωποί σας στο ΚΥΣΠΕ αισθανόμαστε την ανάγκη ,αλλά και την υποχρέωση να καταγγείλουμε σε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο τη στάση του προέδρου του ΚΥΣΠΕ ,ο οποίος αρνήθηκε σήμερα ,μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου για τις μεταθέσεις, να χορηγήσει στους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου το ηλεκτρονικό αρχείο με τα ονόματα των μετατιθέμενων εκπαιδευτικών,επικαλούμενος ότι ” δεν έχει τέτοια εντολή”,στερώντας έτσι από χιλιάδες συναδέλφους μας τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των μεταθέσων του 2016.
Επισημαίνουμε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις παραδιδόταν ,ανελλιπώς ,στους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ ,εδώ και πέντα χρόνια ,από τους εκάστοτε προέδρους του συμβουλίου,και δημοσιοποιούνταν άμεσα -μετά τη λήξη του συμβουλίου-στο πλαίσιο της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων.
Επειδή θεωρούμε ότι τα ζητήματα της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων είναι πολύ σημαντικά και επειδή κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί και κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων,καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να επιληφθεί του θέματος και να δώσει λύση.
Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ
Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλειος»

Share.

Comments are closed.