Πάμπλο Ιγκλέσιας: Η Ισπανία δε θα γίνει προτεκτοράτο σαν την Ελλάδα του Τσίπρα

0

Πολλές φορές μέχρι τώρα έχουμε κάνει κριτική στην παρούσα κυβέρνηση για την πολιτική της και πολλοί οπαδοί της μας έχουμε κακολογήσει και σε κάποιες των περιπτώσεων μας έχουν βρίσει και μάλιστα χυδαία. Όλοι εσείς καλοί κου φίλοι τι έχετε τώρα να πείτε στο σύντροφό σας τον Πάμπλο Ιγκλέσιας (Pablo Iglesias), των Ποδέμος (Podemos), καλέ, που διεκδικεί την πρωθυπουργία στην Ισπανία όταν λέει ότι δεν θα κάνει την Ισπανία προτεκτοράτο σαν την Ελλάδα;

Προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις, θεωρεί ο περίφημος σύντροφός σας Pablo Iglesias των Podemos, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo.

Μάλιστα όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν πήρε κάποιο μάθημα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα απ’ το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας «αναγκάστηκε να μην τηρήσει πολλές από τις βασικές δεσμεύσεις του ως προς τις συντάξεις και τις ιδιωτικοποιήσεις», ο P. Iglesias απάντησε ότι «Είναι διαφορετικό. Ξέφυγε τις προάλλες στον De Guindos κάτι αποκαλυπτικό. Είπε πως “θ’ αποφασίσουμε στη συνεδρίαση του Eurogroup μία ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων.. Θα αποφασίσουμε εμείς, όχι η ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις».

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν μετανιώνει για την «υπόσχεση» που είχε δώσει στο παρελθόν: «Αλέξη, κράτα γερά, ερχόμαστε».

Όχι, απάντησε, «καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπορούσε. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει”.

Και για να μην μας πείτε αυτό το χιλιοειπωμένο περί μονταζιέρας… Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά ολόκληρη της συνέντευξη του Pablo Iglesias στην ισπανική εφημερίδα El Mundo με τίλτο «Pablo Iglesias: “España debe ser un Estado plurinacional como lo es el Reino Unido”» στα ισπανικά πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Pablo Iglesias στην El Mundo

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner