Με τους νέους τιμά τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του ΚιΔηΣο

0

Με έναν ξεχωριστό τρόπο επέλεξε να τιμήσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, 20χρόνια μετά τον θάνατό του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών διοργανώνει μία ιδιαίτερη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του Κινήματος και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στις νέες και τους νέους που θα συγκροτήσουν το δίκτυο νεολαίας του Κινήματος. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 23 Ιουνίου στις 8:30 το απόγευμα στην αυλή του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

«Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας βαθύτατης πολιτισμικής, πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Παρά το γεγονός ότι, από τα δύο μόλις πρώτα χρόνια της κρίσης, επιτεύχθηκε το 90%της δημοσιονομικής προσαρμογής, το πολιτικό σύστημα έκτοτε, δεν μπόρεσε να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή ύδατα και προπάντων σε μια δημιουργική περίοδο. Οι λόγοι, πολλοί, ο ουσιαστικότερος, ότι η κρίση είναι πρωτίστως, θεσμική, ότι υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας. Και βεβαίως, το γεγονός ότι, οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν, υποτάχθηκαν στη συντηρητική αντίληψη της αποφυγής του πολιτικού κόστους».

Εκτιμώντας ότι μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης και έξι χρόνια μνημονίων, το πραγματικό διακύβευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ουσιαστική αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών που μας οδήγησαν στην κρίση, ζητούν η χώρα να περάσει σε έναν νέο ιστορικό και πολιτικό κύκλο.

«Προϋπόθεση για τη μετάβαση σε αυτήν τη νέα ιστορική περίοδο, είναι η σύγκρουση με τη μιζέρια και την παραίτηση, απότοκα ενός κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος που επικράτησε κατά την περίοδο της κρίσης, βοηθούντων δραστικά των πολιτικών εργαλείων που χρησιμοποιούσαν λαϊκιστικές και συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις. Εύκολα λόγια, έωλες υποσχέσεις, υποκρισία, ψέματα, άγονες παραπολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμη και διχαστικές αντιλήψεις, διαμόρφωσαν την εντύπωση, ότι τη λύση θα φέρει κάποιος Μεσσίας ή κάποιος έξωθεν σωτήρας και όχι η εγερτήρια και δημιουργική συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου», σημειώνουν, τονίζοντας ότι αντί να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας, επιτρέψαμε να επικρατήσουν πολιτικές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που μας γύρισαν πίσω, στις πολιτικές εκείνες που μας οδήγησαν στην κρίση. «Παρασιτισμός, πελατειασμός και παρεοκρατία, συνεχίζουν το “άοκνο” έργο τους, σε βάρος των πολλών και πρωτίστως, των υγιών παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Οι νέοι, πληρώνουν περισσότερο από όλους αυτές τις πρακτικές», λένε, ζητώντας να μπει ένα τέλος σε αυτήν την αδιέξοδη πορεία. Ο τρόπος για να γίνει αυτό, επιμένουν ότι είναι το σχέδιο, η αποφασιστικότητα και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Μιλούν εξάλλου για μια Ελλάδα δημιουργίας, που θα γεμίζει όλους τους Έλληνες με ελπίδα και αξιοπρέπεια.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Πρόεδρός του, Γιώργος Α. Παπανδρέου, πιστεύουν βαθύτατα ότι, αυτό είναι ένα έργο ιστορικών και εθνικών διαστάσεων, που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και βεβαίως, των νέων μας, που αποτελούν την ελπίδα μας για το αύριο.

Κατόπιν τούτων και τιμώντας τον ηγέτη που έφερε στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής τους νέους και άλλαξε την πορεία της χώρας, είκοσι χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, θέλησαν να σηματοδοτήσουν με τον πλέον καταλυτικό αλλά και δημιουργικό τρόπο αυτήν την εθνική ανάγκη,

Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στους νέους που θα βρεθούν στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου αύριο, γιατί όπως συνηθίζουν να λένε στο Κίνημα, παραμένουν επίκαιρα τα λόγια του Ανδρέα ότι “Η νεολαία, είναι ταυτόχρονα – όπως πρέπει να είναι -φορέας αμφισβήτησης, κριτικής και καταγγελίας, όπου πρέπει. Μα είναι, επίσης, και φορέας αναγέννησης και ευθύνης. Λαός και νεολαία μαζί αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα νέα, περήφανη, ανθρώπινη, δίκαιη, ανεξάρτητη, ακέραιη, δημοκρατική και σοσιαλιστική

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner