Κουτσούμπας στο Χατζηνικολάου: Ο Τσίπρας γέμισε με ψεύτικες ελπίδες τον λαό

0

Το κλείσιμο της αξιολόγησης, οι πρόωρες εκλογές, το ενδεχόμενο συνεργασιών, καθώς και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μιλώντας για την αξιολόγηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το κλείσιμό της αφορά το κουαρτέτο, την ελληνική κυβέρνηση και «για αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία σε αυτό τον τόπο». Τόνισε ωστόσο ότι παράλληλα άνοιξαν τα μεγάλα προβλήματα για το σύνολο του ελληνικού λαού.

«Τα μέτρα που ήταν προαπαιτούμενα για αυτή την περιβόητη αξιολόγηση ματώνουν για μία ακόμη φορά μετά από οκτώ συνεχή χρόνια τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε ότι ψηφίστηκε ένα τρίτο μνημόνιο που είναι χειρότερο από τα δύο προηγούμενα. «Οι συντάξεις μειώνονται μετά από έντεκα συνεχείς νόμους που έφερναν μειώσεις και τραγικές αλλαγές για τον εργαζόμενο λαό», είπε.

«Ο κ. Τσίπρας είπε πάρα πολλά ψέματα. Το μεγαλύτερο ψέμα που είπε ήταν ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα και να καταργήσουμε το μνημόνιο», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Γέμισε προσδοκίες και ψεύτικες ελπίδες τον ελληνικό λαό και για αυτό ο κόσμος σήμερα είναι απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει και χειραγωγείται μέσα από όλα αυτά τα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα κλασικό αστικό κόμμα», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι δεν ανήκει στην Αριστερά και είπε ότι έχει πάρει τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ και θέλει να εδραιωθεί ως η νέα σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. «Αυτό το καταφέρνει πολύ καλά» σχολίασε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει τη βρώμικη δουλειά, που δεν μπορούσε να κάνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι οι εκλογές είναι ένας τρόπος για να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να αποτυπωθεί το πώς σκέφτεται ο ελληνικός λαός για τα κόμματα. «Μπορούν να γίνουν και τώρα μπορούν και αργότερα. Θα πρέπει όμως να υπάρχει εναλλακτική λύση. Το να έρθει η ΝΔ στην εξουσία δεν είναι λύση, θα είναι μια από τα ίδια και χειρότερα. Το να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία επίσης δεν είναι λύση», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός, με την ενίσχυση της πάλης του θα πρέπει να κατευθυνθεί ενάντια στο σύστημα και ενάντια σε αυτούς που έχουν την εξουσία.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να αθροίζει διαφορετικές προτάσεις. Χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα κόμματα οπορτουνιστικά και τόνισε ότι αυτά τα συγκεκριμένα στελέχη έδειξαν δείγματα γραφής, καθώς ουσιαστικά έβαλαν «μεγάλη πλάτη» στο να ενισχυθεί αρχικά ο Συνασπισμός και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ και να φτάσει εδώ που έφτασε.

Ο γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της ανόθευτης απλής αναλογικής και σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν κινείται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση. «Ακόμη και η κατάτμηση των περιφερειών πλήττει τα μικρά κόμματα, διότι βγάζουν μικρή κοινοβουλευτική ομάδα κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα», δήλωσε.
Μιλώντας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε το συγκεκριμένο θέμα έχει περιπλακεί πολύ, εδικά μετά την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Δείτε το βίντεο με την άποψη του Κουτσούμπα για το ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε το βίντεο με την άποψη του Κουτσούμπα για την απλή αναλογική

Δείτε το βίντεο με την άποψη του Κουτσούμπα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό


Share.

Comments are closed.