Όλοι «αδειάζουν» τώρα τον Νίκο Φίλη για όσα είπε για τη διαδήλωση «Παραιτηθείτε»

0

Το Μαξίμου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος άδειασαν τον Νίκο Φίλη για τη θέση που είχε πάρει σχετικά με το ότι είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «παραιτηθείτε» που θα διαδηλώσει στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και φυσικά Την παραίτηση του Νίκου Φίλη ζητάει η ΝΔ.

Το Μαξίμου αδειάζει τον Φίλη: Εξέφρασε προσωπικές απόψεις
Προσωπικές απόψεις χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι είναι στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας να διαδηλώνουν οι πολίτες εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται από όπου μπορεί» και διαμηνύοντας ότι «το δικαίωμα για πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο».

Βούτσης: Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του
Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στις δηλώσεις Φίλη, κράτησε -όπως και το Μαξίμου- σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας, υποστηρίζοντας πως ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του.

Σκουρλέτης: Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται
«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εμπόδια σε όσους θέλουν να διαμαρτύρονται στο πλαίσιο του Συντάγματος» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, σχολιάζοντας σήμερα τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη.  

Αποστάσεις και από τον Κατρούγκαλο
Και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Φίλη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 FM», ο υπουργός Εργασίας είπε: «Ακόμα και κινήσεις τύπου κατσαρόλας όπως αυτή, προφανώς έχουν συνταγματική προστασία»

Ο Φίλης επιμένει στις απόψεις του και ρίχνει λάδι στη φωτιά
Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το αίτημα για παραίτηση, έκανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Αφού χαρακτήρισε ακροδεξιάς κατεύθυνσης το κίνημα «Παραιτηθείτε», επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη.»
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση  στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε.   

Η ΝΔ ζητά την παραίτηση Φίλη
Την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ζήτησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα με την κάθε της λέξη. Σκόπιμα δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα οι δηλώσεις Φίλη -για την διαδήλωση στο Σύνταγμα με αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση, που ξεπερνούν τα όρια της συνταγματικής ανοχής. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται να διαδηλώνουν. Γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε την παραίτησή του. Εφόσον ο κ. Φίλης δεν καταλαβαίνει το μεγάλο του ατόπημα οφείλει ο πρωθυπουργός να παρέμβει. Εκτός αν ο κ. Φίλης τον υποκαθιστά όπως έδειξε με την ανακοίνωσή του».

ΠΑΣΟΚ για Φίλη: Η ανοησία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα
Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για την κίνηση «Παραιτηθείτε» δίνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. «Το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συγκεντρώνονται ειρηνικά και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους δεν τίθεται υπό έγκριση ούτε του κ. Φίλη, ούτε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του, που καταλήγει λέγοντας ότι «ο καθεστωτισμός δεν περνά στην Ελλάδα και η ανοησία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Θεοδωράκης για Φίλη: Δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι’ αυτά που ο ίδιος έκανε
«Υπάρχει ένα θράσος από την πλευρά των Συριζαίων. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Έλεος! Όλοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το κίνημα «Παραιτηθείτε» και πρόσθεσε: «το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι να σκέφτεται ότι δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι’ αυτά που ο ίδιος έκανε. Σημασία έχει να έχουν το γνώθι σαυτόν. Έχουν φτιάξει μια κουλτούρα “διαδηλώνουμε, τα σπάμε, συγκρουόμαστε” και τώρα προσπαθούν να πείσουν κάποιους να είναι στον καναπέ τους και να παρακολουθούν τις δικές τους πολιτικές».

Share.

Comments are closed.