Θα μας τρελάνουν: Ο Βούτσης διαψεύδει τη Γεροβασίλη

0

Κατηγορηματικός ότι «το Σύνταγμα θα αναθεωρηθεί κατά τις πρόνοιες του Συντάγματος» εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επιχειρώντας να βάλει… φρένο στα περί δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Μιλώντας στον Real FM, o κ. Βούτσης εξήγησε ότι «οι ιδέες που υπάρχουν για λαϊκή ετυμηγορία -πάνω σε επιμέρους ζητήματα- είναι θέματα που πρέπει να εξεταστούν ως διαδικασία. Είναι θετικό να υπάρχουν ιδέες».

Για τον εκλογικό νόμο ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «πολύ έγκαιρα πρέπει να διευκρινιστεί και να έρθει η νομοθεσία στη Βουλή και να δοκιμάσει τη δυνατότητα να υπάρξει νόμος που να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και όχι στις επόμενες εκλογές». Ερωτηθείς μάλιστα για το κοινοβουλευτικό κατώφλι, σημείωσε ότι «το 3% πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να φτάνουμε στα όρια των προσωπικών στρατηγικών. Είναι ένα ελάχιστο όριο για να γίνεται νομοθετική εργασία και να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας», τόνισε.

Τέλος για το θέμα της άμεσης εκλογής του Προέδρου από τον λαό, απέφυγε να τοποθετηθεί, σημειώνοντας: «Κι εγώ θα περιμένω αυτό τον απροκατάληπτο διάλογο που θα υπάρξει μέσα στον Ιούνιο και στον Ιούλιο για να δούμε αυτές τις λεπτές αποχρώσεις που μπορεί να γίνουν και δύσβατοι Ρουβίκωνες».

Share.

Comments are closed.