Κι όμως υπεγράφη το Μνημόνιο Κατανόησης για το Ελληνικό

0

Υπεγράφη το Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για την επικαιροποίηση της σύμβασης αγοραπωλησίας του 100% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ».

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου  ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε πως με την υπογραφή της νέας συμφωνίας δρομολογείται η υλοποίηση μιας επένδυσης, η οποία θα σφραγίσει τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

«Η ουσιαστική βελτίωση της προϋπάρχουσας σύμβασης επιλύει τα προβλήματα που αποτέλεσαν τη βάση για τη διατύπωση ενστάσεων κατά την προηγούμενη περίοδο. Τα επόμενα χρόνια θα υλοποιείται στην Αττική το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης και θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη. Πάνω απ΄ όλα όμως, η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μέγα ζήτημα για τον ελληνικό λαό», τόνισε.

Σημειώνεται πως η υπογραφή του Μνημονίου είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση ουσιαστικά κλείνει την εκκρεμότητα την τελευταία στιγμή.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε σήμερα ότι ο χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου 2016 και πρόσθεσε ότι η υπογραφή του MoU δεν σημαίνει και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Κατά την ίδια επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον, όπως το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων και η αύξηση της έκτασης πρασίνου με αντίστοιχη μείωση της δόμησης.

Τα παραπάνω μου θυμίζουν τη «δημιουργική ασάφεια» των διαπραγματεύσεων Βαρουφάκη ή το άλλο που είχε πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco και το αγνοούσε ο αρμόδιος υπουργός. Τελικά θα τρελαθούμε εντελώς!

Να τι έλεγαν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις 28 Νοεμβρίου 2015 για το Ελληνικό

«Το Ελληνικό δεν πωλείται» αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ νοτίων προαστίων και τονίζουν ότι «εδώ και χρόνια πρωτοστατούμε και στηρίζουμε κάθε αγωνιστική προσπάθεια ώστε να γίνει ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου».

Στην ανακοίνωσή τους εκφράζουν την οργή τους για το διορισμό στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ προσώπων που όπως αναφέρουν «έχουν υπηρετήσει πιστά και τυφλά το προηγούμενο νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα για το θέμα αυτό είχε γίνει και επερώτηση από 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα τι λένε αυτοί οι βουλευτές;

Share.

Comments are closed.