Τα «μαζεύει» το ΥΠΟΙΚ για τους τάφους των Βενιζέλων

0

Ρίχνοντας την ευθύνη στο Δήμο Χανίων και με επίθεση στα ΜΜΕ το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να διαψεύσει της είδηση πως οι Τάφοι των Βενιζέλων παραχωρήθηκαν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.   

Κύκλοι του υπουργείο μιλώντας στο ΑΠΕ δήλωσαν πως αποδεικνύεται «άνθρακες ο θησαυρό» για την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» και όσα μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν την είδηση, η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά. Ενώ, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κατασκευαστές “ειδήσεων” που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ σειρά εγγράφων αποδεικνύει πως η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου.

Πάντως, σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας εμφανίστηκε κατηγορηματικός για το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Τάφοι των Βενιζέλων ανήκουν στο Δήμο Χανίων και δεν μπορεί να αποτελέσουν «εμπόρευμα» του νέου ταμείου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, για το ιστορικής σημασίας ακίνητο, υπάρχουν πέντε κτηματολογικά αποσπάσματα (ΚΑΕΔ) που παραχωρούν τους Τάφους των Βενιζέλων στο δήμο Χανίων, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα ένα τμήμα που δεν έχει μεταγραφεί. 

Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο δήμος να μείνει άπραγος σε μια δυσμενή εξέλιξη για την παραχώρηση του ακινήτου. «Αν ισχύει η πληροφορία ότι αυτό μεταφέρεται στο ΕΤΑΔ, ο δήμος θα ενεργήσει ώστε αυτό να αποτραπεί. Οι τάφοι των Βενιζέλων δεν μπορούν να είναι εμπόρευμα», κατέληξε.

Τέλος καλό όλα καλά, που λένε. Το σώσαμε αυτό το μνημείο. Πάμε για κανένα άλλο τώρα.

Share.

Comments are closed.