Γιώργος Δημαράς: στο πόδι η ρύθμιση για offshore – Κοροϊδέψαμε τον κόσμο με τον ΕΝΦΙΑ

0

Αιχμές για τον τρόπο που ήταν διατυπωμένη η διάταξη για τις offshore αφήνει ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αρχική αστοχία της κυβέρνησης, ο κ. Δημαράς είπε: «Δεν θα μπορούσε κανείς να διαβάσει και να κατανοήσει μέσα σε μια μέρα ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων» για να προσθέσει με νόημα: «Αλλά και το συγκεκριμένο άρθρο για τις off shore εταιρείες, ήταν διατυπωμένο με τέτοιον τρόπο, που επίσης δεν θα μπορούσε κάποιος να το ανακαλύψει». Όπως είπε μάλιστα «κανένα κόμμα δεν πήρε είδηση το συγκεκριμένο άρθρο πόσο μάλλον ένας βουλευτής. Θεωρώ, πως ούτε ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε επακριβώς τη διάταξη για τις off shore εταιρείες».

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΤΙΓΜΑ 97,6 ο κ. Δημαράς, θεωρεί λάθος και την νέα διάταξη με την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών στις offshore. «Ο νόμος έγινε στο βιαστικό λειτούργησαν τα ανακλαστικά. Λειτούργησε η στάση η δική μου και του Παπαχριστόπουλου» υποστήριξε.

Όπως εξήγησε «το άρθρο που κατατέθηκε με το πολυνομοσχέδιο ήταν πιο ελαστικό στο να έχουν τα πολιτικά πρόσωπα offshore εταιρείες. Η κυβέρνηση είπε ότι επειδή το προηγούμενο άρθρο ήταν ασαφές νομικά, πήγε να το κάνει πιο σαφές τη στιγμή που κάποιες χώρες που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι συνεργάζονται. Αυτό ήταν μια δικαιολογία. Με τη νέα διάταξη το τραβήξαμε πάρα πολύ. Από το ένα άκρο φτάσαμε στο άλλο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να δοθούν διευκρινίσεις, να γίνει αποσαφήνιση για το εάν επιτρέπεται συγγενείς πολιτικών να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα σε χώρες εκτός Ελλάδας». Συμφωνώ απολύτως με την νέα διάταξη πρέπει να απαγορεύεται ρητά για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό αλλά όχι για τα παρένθετα πρόσωπα.

Επιπλέον υποστήριξε ότι «ηθικά δεν επιτρέπεται βουλευτές ή Υπουργοί να έχουν χρήματα οι μετοχές στο εξωτερικό. Πρέπει να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και αν το αρνηθούν, οφείλουν να παραιτηθούν». Όπως είπε «ο νόμος επιτρέπει στα πολιτικά πρόσωπα να έχουν καταθέσεις ή μετοχές σε εταιρείες του εξωτερικού. Αυτό όμως δεν είναι ηθικό. Όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να δίνει και το παράδειγμα. Ο πολιτικός δεν πρέπει απλά να λέει ότι είναι τίμιος, αλλά και να το αποδεικνύει».

Τέλος, ο κ. Δημαράς παραδέχθηκε ότι «κακώς δόθηκαν προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση και καμία δυνατότητα να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Ο πολιτικός πρέπει να ζητά συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος του».

Και μετά απ’ όλα αυτά γίνεται να μην ρωτήσεις το αυτονόητο: «Υπάρχει στο λεξιλόγιο των σημερινών κυβερνόντων η λέξη παραίτηση;», δεδομένου και του ισχυρισμού, ότι η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι επάγγελμα

Share.

Comments are closed.