Σε ισπανική υποχώρηση η κυβέρνηση για τη ρύθμιση με τις offshore των πολιτικών

0

Η εφημερίδα Αυγή καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τη ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν offshore σε συνεργαζόμενες φορολογικά χώρες, συμμεριζόμενη το μπαράζ αντιδράσεων και το σάλο που έχει ξεσηκωθεί. 

Με τίτλο «Οφσάιντ με τις off shore» και υπέρτιτλο «Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και “εξωχώριας” οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και “φορολογικά συνεργάσιμους”» η εφημερίδα που στηρίζει το κυβερνόν κόμμα σημειώνει μεταξύ άλλων «η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε “φορολογικά συνεργάσιμα” κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες “φορολογικοί παράδεισοι”, σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί».

Συμπληρώνει απαντώντας επί της ουσίας στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης πως «είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά».

Εκείνο όμως που είναι βέβαιο είναι ότι η ζημιά έγινε. Ακόμα κι αν αποσυρθεί η εν λόγω διάταξη η κοινωνία θα βρίζει και δεν βρίζει άδικα. Όταν «έχεις κάνει το σκ@τό σου παξιμάδι», για να τα βγάλεις πέρα και οι λεγόμενοι αριστεροί ενδιαφέρονται για το πώς θα βολέψουν τον παρά τους, τότε δικαίως ακούς τα εξ αμάξης. Σύντροφοι, αριστερά και τέτοιου είδους καμώματα δεν συμβιβάζονται!

Μη μας πείτε τώρα όλοι εσείς οι Πολλάκηδες και οι όμοιοί τους, ότι ευθυγραμμιζόμαστε με τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής», για εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να ευθυγραμμιζόμαστε με το επίσημο έντυπό σας, την Αυγή!

Share.

Comments are closed.