Διευρύνονται οι δικαιούχοι για τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία (Εγκύκλιος & έγγραφα)

0

Ξεκαθαρίζει επιτέλους το τοπίο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου. Έτσι μετά το σάλο που δημιουργήθηκε προστέθηκαν και γονείς με κοινωνικά κριτήρια, όπως οι πολύτεκνοι, αλλά ρητά ξεκαθαρίζεται ότι προηγούνται οι μαθητές με εργαζόμενους και τους δύο γονείς

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν ολοήμερα προγράμματα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά ξεκαθαρίζει με εγκύκλιό του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει με συναντήσεις που θα έχουν οι γονείς με τις διευθύνσεις των σχολείων παρουσία σχολικού συμβούλου έως τις 10 Ιουνίου. Εκεί, για τα σχολεία που είναι από εξαθέσια και πάνω, το υπουργείο εμμένει στη θέση του ότι πρέπει να διαπιστωθεί πως υπάρχουν τουλάχιστον 14 ενδιαφερόμενοι μαθητές που εγγράφως να αποδεικνύεται ότι εργάζονται και οι δύο γονείς τους ή έχουν κάρτα ανεργίας.

Για τα τετραθέσια και πενταθέσια σχολεία ελάχιστος αριθμός μαθητών ορίζονται οι δέκα.

Για να λειτουργήσει το τμήμα Πρόωρης Υποδοχής Μαθητών 7-8 το πρωί για 9θέσια και άνω σχολεία (πρωινή φύλαξη) χρειάζονται τουλάχιστον δέκα μαθητές, οι οποίοι να παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα.

Η εγκύκλιος για το ολοήμερο σε μορφή pdf

Η αίτηση για το Ολοήμερο Δημοτικό σε μορφή pdf

Η αίτηση για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο σε μορφή pdf

Share.

Comments are closed.