Βρέθηκε ομαδικός τάφος με τις σορούς 150 ανθρώπων στην Παλμύρα

0

Ομαδικός τάφος με τις σορούς 150 ανθρώπων στην πλειοψηφία αμάχων που εκτελέσθηκαν και “πετάχτηκαν” εκεί από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανακαλύφθηκε στην Παλμύρα της Συρίας.

Μπροστά στο μακάβριο θέαμα βρέθηκε ομάδα του στρατού που πραγματοποιούσε κοινές επιχειρήσεις κοντά στον διάδρομο του αεροδρομίου της Παλμύρας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RT.

Οι σοροί των ανθρώπων ήταν στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη, ενώ σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς καθώς και σημάδια από βασανιστήρια.

“Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μαζικός τάφος, καθώς μικρότεροι τάφοι βρίσκονται στην Παλμύρα κάθε 10 με 15 μέρες. Είναι ο έκτος τάφος που έχει βρεθεί, αλλά ο δεύτερος μεγαλύτερος”, ανέφερε ο ανταποκριτής του ρωσικού δικτύου Life.

Ο μαζικός τάφος βρέθηκε νοτιοδυτικά του αεροδρομίου πριν από μερικές μέρες και αρχικά θεωρείτο ότι περιείχε 31 σορούς, μερικές εκ των οποίων ακέφαλες. Η πλειοψηφία των νεκρών ήταν άμαχοι πολίτες, ωστόσο ανάμεσά τους είναι και τζιχαντιστές, καθώς φορούσαν ενδυμασίες που παραπέμπουν σε αυτούς.

Από την εγκληματολογική έρευνα αναμένεται να καθοριστεί από πού προέρχονται οι νεκροί, αλλά και τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Ένας άλλος μαζικός τάφος που δημιούργησαν οι τζιχαντιστές, με τις σορούς 40 αμάχων, ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο. Από την έρευνα που έγινε τότε προέκυψε ότι πολλά από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Διαβάστε το άρθρο του ρώσικου δικτύου Russia today με τίτλο «»150 bodies discovered in new mass grave in Syria’s ancient Palmyra – report στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Δείτε βίντεο με σκληρές σκηνές από την ανακάλυψη του ομαδικού τάφου με ρώσικο σπικάζ

Share.

Comments are closed.