Γιάννης Σγουρός: Να πάρει θέση η Δούρου για Υπερταμείο και κόφτη δαπανών στους ΟΤΑ

0

Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία Υπερταμείου υπό ξένη επιτροπεία που θα διαχειρίζεται για έναν αιώνα τη δημόσια περιουσία ο Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Σε όλες τις δημόσιες προεκλογικές τοποθετήσεις της, η ηγεσία της σημερινής Περιφερειακής Αρχής διατυμπάνιζε ότι είναι άλλο ένας Περιφερειάρχης που δέχεται τις κυβερνητικές αποφάσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αδιαμαρτύρητα και άλλο ένας Περιφερειάρχης που αντιστέκεται.

Σήμερα που η δημόσια περιουσία πέρασε ουσιαστικά σε ξένα χέρια, για τα επόμενα 100 χρόνια, με το ελληνικό Κοινοβούλιο να μην έχει καν λόγο, η Περιφερειακή Αρχή είναι εξαφανισμένη.

Δεν ξέρουμε εάν θρηνεί και αυτή μαζί με τους βουλευτές της Κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι υποχρεωμένη όμως αρχής γενομένης από το προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει δημόσια θέση. Συμφωνεί με τη σύσταση του Υπερταμείου; Συμφωνεί με τον κόφτη που θα πιάνει και τις δαπάνες των ΟΤΑ;

Την καλούμε να απαντήσει, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν και με άλλη κυβέρνηση, για πολύ πιο ασήμαντα θέματα, εξαπέλυε μύδρους με κάθε ευκαιρία.

Η στάση του «διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλο» την εκθέτει πολιτικά και ηθικά ανεπανόρθωτα».

Share.

Comments are closed.