Δύο συναυλίες στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου για το γιορτασμό της επανασύστασής του

0

Ένα χρόνο ύστερα από την καταστροφική εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί το κοινό σε δυο ανοιχτές εκδηλώσεις εορτασμού της αναγέννησής του με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου αντίστοιχα, οι φίλοι της μουσικής αλλά και της Ρεματιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι και μια παρουσίαση γνωστών κλασικών συνθέσεων.

Η παράσταση «Το αστικό λαϊκό τραγούδι στον 20ο αιώνα»  αποτελεί μια μυσταγωγική μουσική περιπλάνηση στη  λαϊκή μουσική παραγωγή που γνώρισε η χώρα μας από το 1900 μέχρι και το 2000. Οι ερμηνευτές Αφεντούλα Ραζέλη και Στέλιος Γαλανός θα μας παρουσιάσουν από παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια, «αρχοντορεμπέτικα» και λαϊκά μέχρι σύγχρονα τραγούδια του λεγόμενου «έντεχνου» ρεπερτορίου.

Για τους φίλους της κλασικής μουσικής η Ορχήστρα Academica Αθηνών (16 εγχόρδων) με σολίστ την Ευγενία Παπαδήμα και τον Χρίστο Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει κλασικές συνθέσεις και σύγχρονες μεταγραφές έργων των W.A. Mozart, S. Barber, J.S. Bach, B. Britten, G.F. Haendel.

Η είσοδος και στις δύο συναυλίες είναι ελεύθερη και το πρόγραμμα ξεκινά στις 20.30.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner