Άννα Βαγενά: Τι είναι τα 99 χρόνια του υπερταμείου μπροστά στα 400 της Τουρκοκρατίας;

0

Εδώ και πολύ καιρό έχουμε άλλα ήθη στον κοινοβουλευτικό χώρο, κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Ψηφίζουμε μνημόνια που τα απεχθανόμαστε…

Παίρνουμε αποφάσεις με τις οποίες είμαστε αντίθετοι…

Ψηφίζουμε νόμους με πολύ πόνο ψυχής και πολύ κλάμα…

Περνάμε από το κοινοβούλιο νόμους που είναι εγκληματικοί και αντισυνταγματικοί…

Και πολλά άλλα…

Ας μην τα χαρακτηρίσω!

Και να που τώρα έρχεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ  Άννα Βαγενά, ναι καλέ, αυτή που είχε ξεχάσει κάποτε ότι είχε την ιδιότητα της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε πει στην Βουλή, να αναπτύξει τη δική της θεωρία για το υπερταμείο.

Παραδεχόμενη ουσιαστικά η κ Βαγενά, ότι η κυβέρνηση παραχώρησε για 99 χρόνια την εθνική κυριαρχία στους δανειστές μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αφού το συνέκρινε με τα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου stigma fm είπε «Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές. Είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες. 

Είναι αναγκαία η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το πρώην ΤΑΙΠΕΔ είχε την έννοια της πώλησης, το νυν ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει τη λογική της αξιοποίησης με τη μορφή σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με όρους ευνοϊκούς για το κράτος».

Η επίθεση εναντίον τοων Δημοσίων Υπαλλήλων που το κατάντησαν παράδεισο των τεμπέληδων

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση και στο δημόσιο υποστηρίζοντας πως τόσο χρόνια μετατράπηκε για πολλούς σε παράδεισο των τεμπέληδων. «Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο δημόσιο. Λέγαμε, μπήκαμε στο δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά. Το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων, εννοείται ότι δεν είναι όλοι έτσι. Πρέπει όμως επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη λογική».

Share.

Comments are closed.