Politico: Κυνική συμφωνία στο Eurogroup για να πληρωθούν οι οφειλές του καλοκαιριού

0

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν μεν πιο τολμηρή από ότι προβλεπόταν, αλλά απέχει από τα ριζοσπαστικά μέτρα που απαιτούνται για να μπει η Ελλάδα σε υγιή οικονομική πορεία, γράφει το Politico.

Ο μόνος βέβαιος αντίκτυπος της συμφωνίας είναι ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει τις οφειλές της αυτό το καλοκαίρι, σχολιάζει το αμερικάνικο πολιτικό περιοδικό, προσθέτοντας ότι πέρα από αυτό, πρόκειται για έναν «ακατάστατο συμβιβασμό», με στόχο κυρίως να κερδηθεί χρόνος.

«Για μία ακόμη φορά, η συμφωνία απέφυγε τις ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να σταθεί πιο γερά στα πόδια της. Και για μία ακόμη φορά, μπορεί να θεωρηθεί ένα κυνικό τέχνασμα για να αποφευχθούν αυτές οι αποφάσεις, εξαιτίας των εκλογών. Αυτή τη φορά, μετατίθενται για μετά από τις γερμανικές εκλογές του 2017».

Παρόλα αυτά, το Politico σημειώνει ότι η συμφωνία είναι καλύτερη από εκείνη που θα μπορούσε να περιμένει η ελληνική κυβέρνηση πριν από δύο ημέρες, καθώς παρέχει τα πρώτα βήματα για την αναδιάρθρωση του χρέους, έναν βασικό όρο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όμως, τονίζει το δημοσίευμα, η έγκριση του ΔΣ του Ταμείου για την παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρότι αυτή θα είναι η πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του PIERRE BRIANÇON, του αμερικάνικου πολιτικού περιοδικού POLITICO με τίτλο «Just enough Greek debt relief to keep IMF on board» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.