Ειδομένη: «Όλα βαίνουν καλώς» διαβεβαιώνουν οι «ρεπόρτερ της ΕΛΑΣ – Διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΥ

0

Με το «σταγονόμετρο» εξακολουθεί, για δεύτερη ημέρα, να ρέει η πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην Ειδομένη, όπου από την Τρίτη η αστυνομία έχει εκκινήσει μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών.

Καθώς δεν επιτρέπεται σε δημοσιογράφους να προσεγγίσουν την περιοχή, πλην αυτών της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, βασική πηγή πληροφόρησης για τις εξελίξεις αποτελούν οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την αστυνομία λοιπόν η επιχείρηση συνεχίζεται «με απόλυτη ομαλότητα», ενώ «η προσπάθεια επίσης επικεντρώνεται αποτελεσματικά στην απομάκρυνση σκηνών από τις σιδηροδρομικές γραμμές με σκοπό την απελευθέρωση τους για την ασφαλή κίνηση των τρένων».

Η ανακοίνωση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)

Σημειώνεται ότι την παρεμπόδιση των δημοσιογράφων κατήγγειλε η ΠΟΕΣΥ με σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση των δημοσιογράφων για εξάσκηση των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους, είναι η βασική προϋπόθεση και εγγύηση για πραγματικά ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην παρεμπόδιση και απαγόρευση των δημοσιογράφων να παρακολουθήσουν και καταγράψουν στην Ειδομένη την αστυνομική επιχείρηση για απομάκρυνση των προσφύγων και μεταφορά τους σε άλλους καταυλισμούς.
Η επιλογή
μόνο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κάλυψη των γεγονότων είναι πρωτοφανής και λογοκριτική για όλα τα άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά ενημερωτικά Μέσα.
»

Τι άλλο θα δούμε; Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα ψιλομοιάσουμε στην Β. Κορέα! Άραγε αυτό περιμέναμε με την κυβέρνηση της «πρώτης φορά αριστερά»;

Η ΕΛΑΣ, ναι η Ελληνική Αστυνομία, έδωσε στη δημοσιότητα και το ακόλουθο βίντεο που είναι τραβηγμένο από ελικόπτερό της.

Share.

Comments are closed.