Το ΔΙΑΖΩΜΑ παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Αρχαίο Θέατρο Καλυδώνος

0

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2012, διοργανώνουν μια νέα και τελευταία  – για τον χειμερινό κύκλο του έτους 2016- συζήτηση με θέμα: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙΑ: ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΔΩΝΟΣ». Η συνεργασία αυτή κορυφώνεται με την παρουσίαση ενός κρυμμένου, αλλά πολύ όμορφου μνημείου της Αιτωλοακαρνανίας,  του αρχαίου θεάτρου της Καλυδώνος. Στην παραπάνω εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι τοπικοί σύλλογοι, οι οποίοι μετά το πέρας της θα προσφέρουν σε όλους τους παρευρισκόμενους τοπικά εδέσματα, δίνοντας έτσι έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα). Είσοδος ελεύθερης, αλλά θα χρειαστεί κάρτα προτεραιότητας.

Ομιλητές και θέματα της διάλεξης:

  • Ολυμπία Βικάτου, Δρ. αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, με θέμα: «Το θέατρο της  Καλυδώνος».
  • Νίκος Χατζηδάκης, αρχιτέκτων – μηχανικός, με θέμα: «Μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Καλυδώνος».
  • Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Το θέατρο βρίσκεται κοντά στο Ευηνοχώρι, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η πρωιμότερη χρήση του χώρου ήταν ίσως για κάποια μυστηριώδη λατρεία. Αυτό εξηγεί και την τετράγωνη κάτοψη της ορχήστρας. Όταν αργότερα κρίθηκε απαραίτητη η κατασκευή θεάτρου, τότε επεκτάθηκαν οι σειρές των εδωλίων.

Όλα αυτά τα στοιχεία μένει να επαληθευτούν ή να διαψευστούν από την συνέχιση της έρευνας στο χώρο του «λεγόμενου θεάτρου ή βουλευτηρίου» της αρχαίας Καλυδώνας.

Δείτε το βίντεο που έχει δημιουργηθεί για την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.