Συνταξιοδοτούνται με τον παλαιό νόμο οι εκπαιδευτικοί που παραιτούνται τώρα

0

Τροπολογία με την οποία εκπαιδευτικοί που παραιτούνται τώρα από την υπηρεσία τους να μπορούν να συνταξιοδοτούνται με τον παλαιό νόμο και όχι με τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 12 Μαΐου, αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την τροπολογία είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δημιουργούσε προβλήματα, καθώς προκύπτει το φαινόμενο εκπαιδευτικοί που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης έως τη λήξη του σχολικού έτους (31.08.2016) που υποχρεωτικά παραμένουν στην υπηρεσία, να μην μπορούν να υπαχθούν στο παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς και να συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4387/2016.

Η τροπολογία αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επομένη της λήξης του σχολικού έτους 2015-2016 (δηλαδή τον Αύγουστο), δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία λογίζεται ως συντάξιμος.

Καταληκτική ημερομηνία του δικαιώματος ανάκλησης των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται η 3η Ιουνίου.

Δείτε το βίντεο όπου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνει δεκτή την τροπολογία για το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner