EgyptAir: Ολα δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια

0

Τρομοκρατική ενέργεια δείχνουν όλα τα στοιχεία μέχρι στιγμής για το μοιραίο Airbus της Egyptair που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα.

Συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης. Πρόκειται για δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος τα οποία εντοπίστηκαν 100 μίλια από το σημείο που είχε εκπέμψει σήμα για τελευταία φορά το μοιραίο αεροσκάφος.

Το CNN μετέδωσε πως όλα τα στοιχεία συγκλίνουν πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Αυτό είχε δηλώσει νωρίτερα και ο Αιγύπτιος υπουργός Μεταφορών εκτιμώντας πως η τρομοκρατική ενέργεια είναι πιο πιθανή από μηχανική βλάβη. Αλλά και η ρωσική πλευρά όπως και το Ισραήλ, φαίνεται να κλίνουν προς την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης για το μοιραίο Airbus της EgyptAir.

 «Είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Είναι εξαιρετικά ατυχές που σήμερα ένα ακόμη επεισόδιο συνέβη με αεροπλάνο της Egyptian Airlines. Φαίνεται πως αυτή είναι τρομοκρατική ενέργεια, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 66 πολιτών από 12 χώρες», είπε ο Μπορτνίκοφ.

Η πτήση MS804 της EgyptAir είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου. 

Share.

Comments are closed.