Συμφωνία για τον «κόφτη» που θα περιλαμβάνει και μειώσεις μισθών – συντάξεων

0

Σε συμφωνία ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές και για το θέμα του περίφημου κόφτη που απαιτούσε το ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόφτης θα ενεργοποιείται από τη στιγμή που θα υπάρχει απόκλιση από τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το Μνημόνιο που υπεγράφη το καλοκαίρι προέβλεπε κάτι ανάλογο και ότι σε τέτοια περίπτωση θα έβγαινε κάποιο προεδρικό διάταγμα μα σχετικά μέτρα. 

Έτσι, σε περίπτωση απόκλισης, εάν δεν εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, τότε θα ενεργοποιείται ο κόφτης ο οποίος θα κόβει από όλες τις δαπάνες, με εξαίρεση, ίσως κάποιες ευαίσθητες παροχές για τις οποίες θα υπάρξει ειδική πρόνοια. Όπως οι ίδιες πηγές αναφέρουν θα περιλαμβάνει και περικοπές μισθών και συντάξεων, όπως είχαμε γράψει στις 13 Μαΐου σε άρθρο μας με τίτλο «Μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο θα περιλαμβάνει περίφημος ο «κόφτης»».

Η όποια ενεργοποίηση του κόφτη ή όχι θα  γίνεται με βάση τα στοιχεία της Eurostat και τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα έχουν συγκεκριμένο ύψος με στόχο να καλυφθούν οι όποιες αποκλίσεις  έχουν παρατηρηθεί. 

Share.

Comments are closed.