Ο Δήμαρχος Χίου κάνει μήνυση στην κυβέρνηση γιατί εγκατέλειψαν το hot spot της Βιάλ

0

Μήνυση κατά των υπευθύνων για την διαχείριση του hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο, για παραβίαση των κανόνων υγιεινής, προτίθεται να καταθέσει ο Δήμος και προς τον σκοπό αυτό ελήφθη σχετική απόφαση από την οικονομική επιτροπή, σήμερα το μεσημέρι. 

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν ανταποκριθεί ούτε σε αυτό, ούτε και σε άλλα ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου, που τους έχουν τεθεί από τον δήμο Χίου και τα οποία – κατά την εκτίμηση της δημοτικής αρχής – παραβιάζουν τους όρους της σύμβασης παραχώρησης του ακινήτου.

Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα αφορά το δίκτυο αποχέτευσης της ΒΙΑΛ, που παρουσιάζει – όπως τόνισε ο κ. Βουρνούς – προβλήματα και διαρροές, με αποτέλεσμα να χύνονται λύματα στην πέριξ του κέντρου περιοχή και να δημιουργούν εν δυνάμει κίνδυνο για την υγεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρά τις εκκλήσεις του Δήμου σε σειρά ζητημάτων που άπτονται τόσο των συνθηκών διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών στο Χαλκειός όσο και των λειτουργικών ζητημάτων της ΒΙ.ΑΛ., κανένας δεν έχει ανταποκριθεί ενώ αισίως ακόμα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα!

Ο δήμαρχος δεν ονομάτισε εναντίον ποίου θα στρέφεται η μήνυση, πλην – όμως – η παριστάμενη νομική σύμβουλος έκανε γνωστό ότι έχει ταυτοποιηθεί ο υπεύθυνος και θα είναι ευχερής ο εντοπισμός του από την εισαγγελία Χίου. Προφανώς και αφού η ευθύνη λειτουργίας του hot spot ανήκει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η μήνυση αναμένεται να  στρέφεται κατά του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα.

Share.

Comments are closed.