Ποδοπατιούνται στα σούπερ μάρκετ για λίγα τρόφιμα στη Βενεζουέλα

0

Επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο η κατάσταση στη Βενεζουέλα, με τον πρόεδρο της χώρας να κηρύττει εκ νέου τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πλέον να απειλεί ανοιχτά με κατάσχεση των εργοστασίων που διακόπτουν την παραγωγή και φυλάκιση των ιδιοκτητών τους.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, με πορείες κατά τις κυβέρνησης που καταλήγουν σχεδόν πάντα σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της χώρας, οι ελλείψεις προϊόντων είναι πλέον τεράστιες, αφού λόγω της κρίσης και του πληθωρισμού 180% τα αποθέματα τροφίμων τελειώνουν, πρώτες ύλες δεν μπορούν να εισαχθούν και τα εργοστάσια σταματούν την παραγωγή.

Ως αποτέλεσμα, το «πλιάτσικο» σε σούπερ μάρκετ της χώρας αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο, με τους εξαγριωμένους πολίτες να χάνουν την υπομονή τους περιμένοντας επί ώρες στις τεράστιες ουρές και να ορμούν μέσα στα καταστήματα, προσπαθώντας να αρπάξουν μερικές κονσέρβες.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί σε ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Βενεζουέλα.

Δείτε δύο βίντεο από το χάος που σημειώθηκαν σε σούπερ μάρκετ στην Βενεζουέλα


Share.

Comments are closed.