Δημήτρης Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε και νέα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης

0

Ο γ.γ του ΚΚΕ μιλώντας στη Βαλκανική Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι έφερε νέα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε τη σκυτάλη των αντιλαϊκών μέτρων από εκεί που την άφησαν τα δύο μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “η περίφημη «διαπραγμάτευση» που κάνει η κυβέρνηση δεν αφορά αυτά τα βάρη, αλλά τον τρόπο ελάφρυνσης των καπιταλιστών, ώστε αυτοί, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, να ανακάμψουν και να επιστρέψουν σε ρυθμούς κερδοφορίας“. Απέναντι στην κατάσταση αυτή υπογράμμισε ότι πρώτιστο καθήκον του λαού είναι η οργάνωση και η κατεύθυνση της πάλης του στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. “Μπορεί να οικοδομηθεί μια νέα μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, μέσα από ανασύνταξη του κινήματος της εργατικής τάξης, το δυνάμωμα της δουλειάς των κομμουνιστών στα συνδικάτα, μέσα στους χώρους δουλειάς” πρόσθεσε.

Εν όψει των εγκαινίων της κατασκευής του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ επισήμανε ότι το γεγονός πως θα γίνουν παρουσία των αρχηγών των κρατών διέλευσης (Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Ιταλία), του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εκπροσώπων της Κομισιόν, των ΗΠΑ, “δείχνει πως η κατασκευή ενεργειακών υποδομών συνδέεται με την συνεχιζόμενη διαπάλη για το ποιος θα ελέγξει τα ενεργειακά αποθέματα, τους δρόμους μεταφοράς τους, τα μερίδια των αγορών” και τόνισε ότι από την κατασκευή του ΤΑΡ, ωφελημένοι θα βγούνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι, κι όχι οι εργαζόμενοι.

Αναφερόμενος στη διοργάνωση της Βαλκανικής κομμουνιστικής συνάντησης ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι συμπίπτει με ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός στην ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος της Ελλάδας, εκείνο της σκληρής ταξικής σύγκρουσης, το Μάη του 1936. “Σε όλες τις βαλκανικές χώρες παρατηρείται ένταση της επιθετικότητας των αστικών τάξεων και εφαρμογή σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών, μέτρα που στρέφονται κατά των εργαζομένων” τόνισε και καταδίκασε “τα αντικομουνιστικά νομοθετήματα σε βαλκανικές χώρες, όπως στη Ρουμανία, αλλά και τις διώξεις σε βάρος κομμουνιστών, το τελευταίο διάστημα στη Σερβία, σε βάρος στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας καθώς και τις δικαστικές διώξεις σε βάρος δεκάδων στελεχών του ΚΚ Τουρκίας“.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner