Ο πρωθυπουργός Τσίπρας βάφτισε το κρέας ψάρι για να το παίξει αναμάρτητος

0

Για επιτυχία, μετατρέποντας το κρέας σε ψάρι για να είναι αναμάρτητος, παρουσίασε τις υπαναχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο χθεσινό eurogroup ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός έδωσε μάλιστα και πανηγυρικό τόνο στην ομιλία του εμφανίζοντας το πισωγύρισμα ως επιτυχία, χωρίς να δώσει καμιά απάντηση για το μηχανισμό «κόφτη» και κατά το συνήθειο του εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και τη διαπλοκή, την οποία ως άλλος Δον Κιχώτης πολέμα. 

Καμία απάντηση για τον «κόφτη»

Ο πρωθυπουργός, όπως είπαμε προηγουμένως, δεν απάντησε για τον μηχανισμό -«κόφτη», υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα θα βγει  ισχυριζόμενος ότι αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat και της Κομισιόν και δεν είναι απλές εκτιμήσεις. Ως άλλος Αντώνης Σαμαράς  ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης.

«Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική. Και είναι σημαντική διότι μετά από έξι χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις». Με τη φράση αυτή άρχισε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι ειδήσεις είναι καλές όχι μόνο για την πορεία της χώρας αλλά κυρίως για την ελληνική κοινωνία που δικαιούται μετά τον ορυμαγδό της ύφεσης να κοιτάξει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία.

Για πρώτη φορά η χώρα έχει οδικό χάρτη για την απομείωση του χρέους. 

Για πρώτη φορά η χώρα έχει έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την απομείωση του ελληνικού χρέους, είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι ο οδικός χάρτης προβλέπει σαφή βήματα, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν και σε τεχνικό επίπεδο μέχρι την 24η Μαΐου και θα οδηγήσουν σε ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

Σήμερα είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι αλλά δε πετάμε στα σύννεφα, είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι αυτή η νέα φάση στην οποία εισέρχεται η χώρα και η ελληνική οικονομία είναι και η πιο απαιτητική. Χρειάζεται σχέδιο, αποφασιστικότητα για ρήξεις και τομές, τόλμη και αποτελεσματικότητα για να μπει οριστικά η οικονομία σε τροχιά απογείωσης, είπε ο κ. Τσίπρας.

Επίθεση στο εγχώριο πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός επιτέθηκε για άλλη μια φορά στο «εγχώριο πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο που για μια ακόμη φορά από τον Γενάρη του ‘15, έπαιξε τα ρέστα του κόντρα στην κυβέρνηση, με αφορμή την πιο δύσκολη αξιολόγηση», για να προσθέσει ότι «έπαιξαν και έχασαν». Τώρα ποιος έπαιξε και ποιος έχασε δε χρειάζεται ρώτημα, γιατί ο μεγάλος χαμένος είναι ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: κάποιοι προσπαθούν με ψεύδη, συκοφαντίες, κινδυνολογία και διαρκή καταστροφολογία, να δηλητηριάζουν τον ελληνικό λαό μεταφέροντάς του τη δική τους μιζέρια, φυσικά χωρίς να πει για άλλη μια φορά ονόματα.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω της 6 χρόνια σκοτάδι

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και αφήνει πίσω της 6 χρόνια σκοτάδι. Και βλέπει επιτέλους στο φως της ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, ως άλλος Αντώνης Σαμαράς και προσέθεσε ότι τώρα δεν είναι ώρα ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για επανάπαυση, αλλά για σκληρή δουλειά.

Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε σωστά τη παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση, σημείωσε και ζήτησε «όλοι μας, να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το καθεστώς της επιτροπείας. Και ταυτόχρονα να στρέψουμε την προσοχή μας στην καθημερινότητα των πολιτών, απελευθερωμένοι πλέον από την καθημερινή και εντατική διαπραγμάτευση».

Share.

Comments are closed.