Ο πρόεδρος των δικηγόρων Βασίλης Αλεξανδρής απαντά στον Βούτση για τα περί οργανωμένο σχέδιο

0

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής απάντησε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τα περί στημένου επεισοδίου δικηγόρων με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Βουλής είχε καταγγείλει το πρωί στην Ολομέλεια ότι η έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε χθες στο εντευκτήριο του κοινοβουλίου, μεταξύ δικηγόρων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, ήταν ένα στημένο επεισόδιο.

«Στεναχωρήθηκα που άκουσα τον πρόεδρο της Βουλής να δίνει αυτή την περιγραφή και την αξιολόγηση», σχολίασε ο κ. Αλεξανδρής, μιλώντας στον Real Fm. «Είναι ψευδές. Τι οργανωμένο σχέδιο υπήρχε; Τι πήγαμε, να απαγάγουμε τους βουλευτές;», πρόσθεσε.

Κάνοντας λόγο για μεμονωμένο γεγονός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σημείωσε ακόμη ότι ήταν μια φραστική όξυνση μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετική άποψη.

«Με νόμιμη άδεια εισόδου 20 πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εισήλθαν στη Βουλή με πρόθεση να συναντηθούν με τους κυβερνητικούς βουλευτές και να τους εκθέσουν την τελευταία στιγμή ποιες είναι οι δυσμενείς επιπτώσεις από τη νομοθέτηση του ασφαλιστικού. Κάποια στιγμή υπήρξε μια πολύ έντονη φραστική όξυνση μεταξύ δύο προέδρων και τριών εκπρόσωπων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως έληξε πάρα πολύ σύντομα και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις», ανέφερε ακόμη.

Τι είχε προηγηθεί

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία της Εύης Χριστοφιλοπούλου ότι αστυνομοκρατείται το κοινοβούλιο .Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατήγγειλε ότι οι εκπρόσωποι των φορέων, που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού στη Βουλή με υπουργούς, συνοδεύονται ακόμα και από πέντε αστυνομικούς

«Μπορεί να κλείσανε το Μαξίμου με τις κλούβες, μπορεί οι πάπιες να πρέπει να γεννήσουν και να κλείσανε τον Εθνικό Κήπο αλλά αστυνομοκρατείται το Κοινοβούλιο; Το καταγγέλλω αυτό», είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα έδρανα, πήρε τον λόγο για να απαντήσει, κάνοντας λόγο για στημένο επεισόδιο, αναφερόμενος στην ένταση που προκλήθηκε το Σάββατο ανάμεσα στον Σπύρο Λάππα και δικηγόρους, στο εντευκτήριο της Βουλής.

«Χθες συνέβη ένα απαράδεκτο γεγονός στο εντευκτήριο όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών και αναπτύχθηκαν αρκετά οξείς διάλογοι, στο όρια του bullying. Επίτηδες δεν έδωσα καμία συνέχεια παρότι ήταν στημένο το επεισόδιο», είπε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι «φτάνει στα όρια του γκροτέσκου να απειλούνται οι βουλευτές από επιμελητήρια ότι θα διαγραφούν ανάλογα με την ψήφο τους».

Share.

Comments are closed.