Κουτσούμπας: Το εργατικό κίνημα να περάσει στην αντεπίθεση

0

«Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω τις κατακτήσεις που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι!», αναφέρει μεταξύ των άλλων στο μήνυμά του ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης  Κουτσούμπα,  στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με αφορμή τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, που γιορτάστηκε σήμερα.

«Πριν 130 χρόνια οι εργάτες στο Σικάγο και οι συνεχιστές τους, στη συνέχεια, έχυσαν το αίμα τους για τα δικαιώματα της τάξης τους. Σήμερα το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να πάρουν πίσω όλες αυτές τις κατακτήσεις που πότισαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, του κόσμου ολάκερου. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα, και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, διεθνώς, μπορεί, πρέπει να ανασυνταχθεί, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να περάσει στην νέα αντεπίθεση» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση του ΠΑ

«Η προσωρινή υποχώρηση που υπάρχει, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση, σε μοιρολατρία. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί, έχουν την δύναμη. Αυτήν την δύναμη πρέπει να αξιοποιήσουν. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει σταθερά το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα, το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα, σε ολάκερο τον κόσμο», κατέληξε στη δήλωσή του, ο γγ του ΚΚΕ.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη το μήνυμα του Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Share.

Comments are closed.