Categories: Κοινωνία

Στο δρόμο οι εργαζόμενοι – Που και πότε θα γίνουν συγκεντρώσεις

Συλλαλητήρια προγραμματίζονται και σήμερα στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, «αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο».

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 6.00 μμ στο Σύνταγμα. Συγκεντρώσεις διοργανώνει και το ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στις 6.00 μμ στην Ομόνοια, και στη Θεσσαλονίκη στις 7.00 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από το πρωί και συγκεκριμένα με συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10.00 το πρωί, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις 12.00 το μεσημέρι, η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα, «ημέρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά».

Εξάλλου, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου –ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων– 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Η Γάζα είναι το νέο «Βιετνάμ» για τα αμερικανικά πανεπιστήμια – Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες των φοιτητών

Εδώ και αρκετές ημέρες οι φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστημίων πραγματοποιούν διαμαρτυρίες για τον πόλεμο στη…

11 ώρες ago

Φιάσκο τελικά η επιστολική ψήφος για τους ομογενείς – Μόλις 50.000 θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Μόνο ως φιάσκο, παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες, μπορεί να χαρακτηριστεί η περίφημη  επιστολική ψήφος σε…

14 ώρες ago

Περισσότερο οργανωμένος και με επιπλέον ασφάλεια ο φετινός ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο της Χίου [Βίντεο]

Όλα δείχνουν να είναι έτοιμα, για τη φετινή διεξαγωγή του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, στον Βροντάδο της…

15 ώρες ago

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Πάσχα 2024

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη…

16 ώρες ago

Ο Ανδρουλάκης από την αγορά της Καλλιθέας ακρίβεια και την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου

Από την αγορά της Καλλιθέας, την οποία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, ο πρόεδρος…

23 ώρες ago

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4: Θρυλική «τεσσάρα» στο Μπέρμιγχαμ και βλέπει… τελικό του Conference League! [Βίντεο]

Ο Ολυμπιακός πήρε θρυλικό «διπλό» στην έδρα της Άστον Βίλα με σκορ 4-2, για τον…

1 ημέρα ago