Δολοφονική απόπειρα κατά του τούρκου δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ της Τζουμχουριέτ

0

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Μουράτ Σαχίν να πυροβολεί προς το μέρος του δημοσιογράφου της Τζουμχουριέτ  Τζαν Ντουντάρ και αμέσως να ορμούν πάνω του η σύζυγος Ντουντάρ και ένας βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

Στη συνέχεια επεμβαίνουν οι αστυνομικοί με πολιτικά οι οποίοι με προτεταμένα τα όπλα τους, ρίχνουν στο έδαφος τον δράστη και τους κάνουν σωματική έρευνα. 

Ο 55χρονος αρχισυντάκτης της κεντροαριστερής εφημερίδας, είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο αμέσως μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έστελναν όπλα στους τζιχαντιστές μαχητές της Συρίας.

Την στιγμή των πυροβολισμών ο δημοσιογράφος έμπαινε στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου να ακούσει από τους δικαστές την ετυμηγορία τους για την δίκη του που φτάνει στο τέλος της.

Ο ένοπλος πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές εναντίον του Ντουντάρ, ο οποίος δεν τραυματίστηκε. Ένας άλλος δημοσιογράφος που βρισκόταν στο σημείο για να καλύψει την άφιξη του Ντουντάρ στο δικαστικό μέγαρο, τραυματίστηκε από τα πυρά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμη ένα τα τραύματά του είναι σοβαρά.

Δείτε σε βίντεο την στιγμή της αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ στην Κωνσταντινούπολη

Share.

Comments are closed.