Οι νεκροί της Marfin ακόμη ζητούν τη Δικαίωσή τους

0

Έξι χρόνια πέρασαν από εκείνη την ημέρα που τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με τραγικό τρόπο στον χώρο εργασίας τους, σε ένα κατάστημα της Marfin στην Σταδίου. Από φωτιά που προκάλεσαν βόμβες μολότοφ, στην διάρκεια διαδήλωσης. Έξι χρόνια οι οικογένειές τους ζητούν την δικαίωση.

Δεν θα πούμε πολλά λόγια. Ούτε για το πλήθος των “αγανακτισμένων” που φώναζε “κάψτε τους”, ούτε για τους δολοφόνους που έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι και πέταξαν μέσα τις μολότοφ με το επιταχυντικό υγρό, ούτε για το τι θα συνέβαινε αν τα θύματα ήσαν από την πλευρά των διαδηλωτών. Θα θυμίσουμε απλά τα ονόματα αυτών που δεν είναι πλέον μαζί μας: Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών και ένα αγέννητο μωρό. Και να αναρωτηθούμε αν υπάρχει Δικαιοσύνη σε αυτή την χώρα.

Εμείς έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί στο θέμα αυτό. Συγκεκριμένα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 αναρτήσαμε άρθρο με τίτλο «Αποκάλυψη RealNews: Ποιοι και πως έκαψαν την Marfin!» αναφερόμαστε στην αποκάλυψη του βουλεύματος από την RealNews, όπου εκεί καταγράφεται ότι μέλη του σκληρού πυρήνα των αντιεξουσιαστών είναι οι δύο φερόμενοι ως δράστες των δολοφονικών επιθέσεων στην  τράπεζα Marfin και στο βιβλιοπωλείο Ιανός, όπου κινδύνεψαν 24 άτομα. Αν και, όπως γράφαμε τότε για τη δολοφονική επίθεση, οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες οι οποίοι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμφθηκαν σε δίκη, η δίκη αυτή, δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει, καθώς πάει από αναβολή σε αναβολή και οι δυο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι, καθώς δεν κρίθηκαν προφυλακιστέοι, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Σαν σήμερα, έξι χρόνια μετά από το τραγικό συμβάν, οι ένοχοι δεν έχουν πληρώσει. Η βία και η ατιμωρησία είναι για μια ακόμα φορά αυτές που επικράτησαν. Όμως κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνη την ημέρα…

Share.

Comments are closed.